Σκεφτείτε πριν την επιλογή της τούρτας γάμου

Παραγγέλνοντας την γαμήλια τούρτα σας

Η γαμήλια τούρτα είναι ένα γλυκό κομμάτι της δεξίωσης, που όλοι περιμένουν. Αρχικά για να τη δουν όταν εσείς την κόβετε κατά την άφιξή σας, αλλά και μετά το φαγητό  για να τη γευτούν. Για να δούμε όμως τι πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν όταν θα την παραγγείλετε.

Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν παραγγείλετε τη τούρτα του γάμου σας

Τον διαθέσιμο χρόνο μέχρι τον γάμο

Το σημαντικό είναι να την παραγγείλετε εγκαίρως, έτσι ώστε όσο δύσκολη και αν είναι η δημιουργία της να υπάρχει χρόνος για την παρασκευή, την ψύξη και την διακόσμησή της. Αυτό προϋποθέτει ότι θα έχετε κάνει την έρευνά σας αρκετά νωρίς, τουλάχιστον για σχέδια και στυλ που σας αρέσουν.

Ποιος θα την παρασκευάσει

Γνωστό ζαχαροπλαστείο, Catering ή εξειδικευμένος pâtissier

Μπορείτε να παραγγείλετε την τούρτα σας σε κάποιο γνωστό ζαχαροπλαστείο, σε έναν εξειδικευμένο pâtissier ή στο catering που έχει αναλάβει τη δεξίωσή σας. Και στις τρεις περιπτώσεις μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι εντελώς ξεχωριστό που θα καταπλήξει τους καλεσμένους σας, αφού οι ιδέες που θα σας δώσουν είναι ιδαίτερες, πρωτότυπες και φυσικά μπορεί να υλοποιηθεί ακόμη και η δική σας extreme ιδέα.

Ζαχαροπλαστείο της περιοχής που γνωρίζετε

Μπορείτε να παραγγείλετε μια απλή τούρτα που θα βρείτε στο ζαχαροπλαστείο που γνωρίζετε και να ζητήσετε ιδιαίτερη διακόσμηση. Ειδικά για την περίπτωση που έχετε πραγματικά λίγους καλεσμένους και δεν χρειάζεστε πολλά επίπεδα, το ζαχαροπλαστείο που επισκέπτεστε για τις πάστες σας και εμπιστεύεστε την ποιότητά του, είναι μια καλή επιλογή.

Homemade τούρτα

Αν υπάρχει κάποιος φίλος ή συγγενής που είναι σπεσιαλίστας στις τούρτες, μπορεί και να προσφερθεί να την κατασκευάσει εκείνος. Πριν αποδεχθείτε την προσφορά, – που σίγουρα θα σας γλυτώσει από ένα έξοδο – προσέξτε πολύ. Θα πρέπει να γνωρίζετε και να έχετε δοκιμάσει τις ικανότητές του, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα είναι κακή επιλογή. Φυσικά, για να πάρετε μια τέτοια απόφαση, θα πρέπει  να ισχύει η προϋπόθεση ότι δεν χρειάζεστε μεγάλη τούρτα ή πολυεπίπεδη, που έχει δυσκολίες στην κατασκευή, τη συντήρηση, τη διακόσμηση και τη μεταφορά.

Ειδικές επιλογές

Αν θέλετε κάτι πιο εξειδικευμένο και διαφορετικό, για παράδειγμα τούρτα μιλφέιγ θα είναι σίγουρα καλύτερα αν απευθυνθείτε σε κάποιον που ειδικεύεται και είναι γνωστός γι’ αυτό το γλυκό.

Ερευνα αγοράς, προτιμήσεις & δοκιμές

Κάντε λοιπόν έρευνα αγοράς ανάλογα με τις ανάγκες σας και απευθυνθείτε στους ειδικούς για την περίπτωσή σας. Ζητήστε να σας δείξουν δείγματα δημιουργιών τους, σχέδια βάσεων για τις πολυεπίπεδες τούρτες και δοκιμάστε ένα γλυκό που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε την ποιότητα. Αναφέρετε και τις δικές σας ιδέες, σίγουρα κάποιος θα μπορεί να τις υλοποιήσει και ίσως αυτό να σας ταιριάζει τελικά περισσότερο απ’ όλα.

Πρακτικά ζητήματα μεταφοράς

Πως μεταφέρεται η τούρτα στο χώρο της δεξίωσης

Θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας ορισμένα πρακτικά ζητήματα, όπως το πως, το πότε και από ποιον θα μεταφερθεί η τούρτα στο χώρο της δεξίωσης. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν η τούρτα σας μεταφέρετε σε ξεχωριστά κομμάτια και “στήνεται” στο τραπέζι της δεξίωσης, γιατί από αυτό θα ξέρετε εκ των προτέρων αν θα φτάσει με ασφάλεια. Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι αν πρέπει να μεταφερθεί μια τούρτα με 5 επίπεδα σε ακανόνιστο σχήμα.

Ποιος μεταφέρει την τούρτα στον χώρο της δεξίωσης και πότε

Οι περισσότεροι επαγγελματίες αναλαμβάνουν να παραδώσουν εκείνοι την τούρτα κάποιες ώρες νωρίτερα στον υπεύθυνο του χώρου της δεξίωσης, όπου και συντηρείται μέχρι την ώρα που θα την κόψετε. Στην περίπτωση που την τούρτα έφτιαξε κάποιο ζαχαροπλαστείο ή κάποιος φίλος που δεν έχει τη δυνατότητα να τη μεταφέρει κιόλας, τότε σίγουρα πρέπει να κανονίσετε εκ των προτέρων ένα τρόπο για να τη μεταφέρετε και να μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή. Κάποιες ώρες πριν, κάποιο δικό σας πρόσωπο με αυτοκίνητο πρέπει να την παραδώσει στον χώρο της δεξίωσης. Φροντίστε να του έχετε αναθέσει εγκαίρως αυτή την αρμοδιότητα.

Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι θα ήταν καλό να δοκιμάσετε πριν πάρετε την τελική απόφαση όποια και αν είναι αυτή, διότι εκτός από την εμφάνιση, απαραίτητη είναι και η τέλεια γεύση. Καλή επιτυχία λοιπόν στην αναζήτηση και την τελική επιλογή που σίγουρα θα είναι γλυκιά.

Η συνταντική ομάδα του www.teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.