Αρχική » Δεξίωση » Catering Δεξίωσης » Οι απορίες των μελλόνυμφων για την τούρτα βρίσκουν απαντήσεις
Γαμήλια Τούρτα - Απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις

Οι απορίες των μελλόνυμφων για την τούρτα βρίσκουν απαντήσεις

Στην τελική της μορφή, η γαμήλια τούρτα μπορεί να έχει όχι μόνο εξαίσια εικόνα, αλλά και ονειρεμένη γεύση. Θα φανταζόσταν ποτέ, ότι ένα επιδόρπιο θα μπορούσε να είναι τόσο περίπλοκο; Εάν είστε λίγο μπερδεμένοι με την εθιμοτυπία της κοπής και του σερβιρίσματος της γαμήλιας τούρτας, το Τέλειος Γάμος απαντά σε κάποιες ερωτήσεις που είχαν στο μυαλό τους, μελλόνυμφες πριν από εσάς.

Απαντήσεις σε Ερωτήσεις για τη Γαμήλια Τούρτα

Πότε θα πρέπει να κόψουμε την τούρτα;

Παραδοσιακά, η κοπή της τούρτας πραγματοποιείται κοντά στο τέλος της δεξίωσης, αφού οι καλεσμένοι θα έχουν δειπνήσει και χορέψει. Στην πραγματικότητα, ήταν συχνά ένα σημάδι ότι πλησιάζει το τέλος της δεξίωσης, αφού συνήθως απέμεναν 45 λεπτά χορού μετά την κοπή της. Εδώ και αρκετά χρόνια βέβαια, έχει επικρατήσει η κοπή της τούρτας να γίνεται με την είσοδο των νεόνυμφων στο χώρο της δεξίωσης. Η κοπή της τούρτας θα πρέπει να είναι μια άψογη, “χορογραφημένη” στιγμή ή μια στιγμή διασκεδαστική και αστεία, ανάλογα με την προτίμησή σας. Σύμφωνα με το έθιμο, ο γαμπρός βάζει το χέρι του πάνω από το χέρι της νύφης, και οι δυο τους κόβουν την τούρτα μέχρι κάτω με ένα διακοσμημένο μαχαίρι.

Teleiosgamos tip

Σας συνιστούμε οι κινήσεις σε αυτή τη στιγμή του γάμου σας να είναι χαριτωμένες και να χαμογελάτε για τις φωτογραφίες.

Πως ανακοινώνουμε την κοπή της τούρτας και επικεντρώνουμε την προσοχή του κάθε καλεσμένου στη δεδομένη στιγμή;

Ζητήστε από το DJ σας ή τον αρχηγό της ορχήστρας να κάνει μια ζεστή και φιλική ανακοίνωση ανάμεσα στα τραγούδια σε μια προσχεδιασμένη ώρα, ή ζητήστε το από ένα μέλος της οικογένειάς σας, αν η τούρτα θα κοπεί μετά το γεύμα ή το δείπνο. Οι καλεσμένοι σε αυτή την περίπτωση, θα απομακρυνθούν από την πίστα χορού για εσάς,… δεν θέλουν άλλωστε να χάσουν αυτό το γλυκό θέαμα. Μερικές φορές οι καλεσμένοι, αν κόψετε την τούρτα σας μετά το φαγητό και το χορό, το θεωρούν σημάδι για να σας πουν αντίο. Για να τους δώσετε να καταλάβουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, συνεννοηθείτε με την ορχήστρα σας να παίξει δυνατά χορευτικά τραγούδια ,αμέσως μετά την κοπή. Στην περίπτωση που η κοπή της τούρτας πραγματοποιηθεί κατά την είσοδό σας στον χώρο της δεξίωσης, θα πρέπει επίσης να συνεννοηθείτε με τον μετρ και τον υπεύθυνο της μουσικής, ώστε να παίξει το μουσικό κομμάτι που έχετε επιλέξει και να κάνετε αισθητή την παρουσία σα, τραβώντας την προσοχή όλων πάνω σας. Απολαύστε το χειροκρότημα κατά την είσοδό σας και μετά την κοπή της τούρτας και συνεχίστε με τον πρώτο σας χορό.

Η μελλοντική πεθερά μου πιστεύει ότι ένα ξεχωριστό κομμάτι τούρτας πρέπει να προσφέρεται σε κάθε έναν καλεσμένο που θα μπορεί να το πάρει μαζί του στο σπίτι. Λέει ότι είναι «παράδοση» και ότι αρέσει στους καλεσμένους να παίρνουν κάτι γλυκό από το γάμο σας στο σπίτι. Τι είναι σωστό να γίνει;

Η τούρτα του γάμου συνήθως, κόβεται και καταναλώνεται στην δεξίωση, σαν επιδόρπιο. Εάν όμως αποφασίσετε να δώσετε ένα γλυκό στους καλεσμένους, που θα έχουν την δυνατότητα να το πάρουν μαζί τους, έχετε 2 επιλογές: Είτε να έχετε ένα μικρότερο γλυκό, στην γεύση της τούρτας μέσα σε χάρτινα κουτάκια, που θα μπορούν να τα πάρουν μαζί τους οι καλεσμένοι, ή μπορείτε να έχετε ένα 2ο γλυκό, ίσως ένα παραδοσιακό από έναν τόπο ή τον τόπο καταγωγής σας και να το δίνετε μαζί με την μπομπονιέρα.

Ο αρραβωνιαστικός μου και εγώ προγραμματίζουμε έναν πρωινό γάμο σε συνδυασμό με μεσημεριανό γεύμα. Η κατανάλωση γλυκού αργά το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα, θα δημιουργούσε προβλήματα στους καλεσμένους και στη διάθεσή τους;

Οι καλεσμένοι σας δεν θα ενοχληθούν να καταναλώσουν την τούρτα κοντά στο μεσημέρι, μην ανησυχείτε! Φροντίστε να μην παραγγείλετε μια τούρτα “βαριά” με σοκολάτα, αλλά ίσως είναι καλύτερα να παραγγείλετε μια πιο δροσερή τούρτα από φρούτα. Για την διακόσμησή της, αντί για ζαχαρωμένα λουλούδια, επιλέξτε φρέσκα φρούτα, τα οποία είναι χαριτωμένα και ελαφριά.

Η μητέρα μου επιμένει ότι θα πρέπει να σερβίρουμε και επιδόρπιο, εκτός από την τούρτα. Αλλά πιστεύω ότι ένα επιπλέον επιδόρπιο είναι υπερβολή και αυξάνει το κόστος. Τι νομίζετε;

Δεν υπάρχει κανένας ακριβής κανόνας. Πολλά ζευγάρια σερβίρουν και επιδόρπιο μαζί με την τούρτα τους, ειδικά αν έχουν φανταστεί και κάτι συγκεκριμένο. Αλλά το επιπλέον επιδόρπιο σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωτικό. Οι τούρτες είναι νοστιμότατες, δεν έχουν μόνο εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά και γεύση. Τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν την τούρτα ως το κύριο επιδόρπιο. Εντούτοις, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την ιδέα της μητέρας σας κατά το ήμισυ, αφού συνεννοηθείτε με τον υπεύθυνο του catering, να σερβιριστεί ένα ελαφρύ επιδόρπιο μαζί με την τούρτα, ίσως κάτι που να πλησιάζει αρκετά στο γούστο της μητέρας σας. Σκεφτείτε να προσφέρετε ένα σορμπέ φρούτων, φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα ή σαντυγί, λίγο παγωτό με διάφορα σιρόπια, ή ακόμα και ένα πιάτο μπισκότων τύπου cookies ή μια ποικιλία από σοκολάτες και μέντες.

Στον γάμο μας θα κόψουμε μια παραδοσιακή «κουλούρα» και οι καλεσμένοι θα θελήσουν να πάρουν λίγο από αυτήν, στο σπίτι τους. Είναι σωστό να την τυλίξουν μέσα σε μια χαρτοπετσέτα; Καμιά ιδέα;

Μπορείτε να τους παρέχετε μικρά κουτάκια, ίσως και προσωποποιημένα με τα μονογράμματά σας για παράδειγμα και να τους τα δώσετε μετά από την κοπή της κουλούρας. Επίσης μπορείτε να ρωτήσετε για πολύ μικρά σακουλάκια ή χρωματιστό σελοφάν, που με μια όμορφη κορδέλα μπορούν να στολιστούν και είναι άψογα “δωράκια”. Μιλήστε με τον αρτοποιό ή τον ζαχαροπλάστη που θα σας το ετοιμάσει, μήπως μπορεί να σας κατασκευάσει μικρά κομμάτια και να τα τυλίξει σε μικρά διάφανα σακουλάκια, ίσως με μια πολύ μικρή επιβάρυνση.

Η συντακτική ομάδα του www.teleiosgamos.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.