Πρώτη Νύχτα Γάμου : Η Ιστορία με λίγα λόγια

Πόσα έχουν ειπωθεί ή γραφτεί για την Πρώτη Νύχτα Γάμου; Πάρα πολλά. Όλα ξεκινούν από πολύ παλιά όταν η νύχτα του γάμου ήταν η πρώτη που το ζευγάρι που μόλις είχε παντρευτεί, θα άγγιζε ο ένας τον άλλο, θα αντίκριζε ο καθένας τη γύμνια του συντρόφου του, θα έδιναν το πρώτο φιλί και θα έκαναν έρωτα μπορεί και για πρώτη φορά. Αυτό ίσχυε σίγουρα για τη γυναίκα, αλλά συχνά ίσχυε και για τον άντρα ιδιαίτερα αν οι ηλικίες ήταν πολύ μικρές. Άλλωστε το να παντρευτούν αυτοί οι δύο άνθρωποι ήταν απόφαση αποκλειστικά των γονιών τους για να εξυπηρετήσει κάθε πλευρά τα συμφέροντά της.

Πολλά τα έθιμα και διαφορετικά από τόπο σε τόπο, με κυριότερο την επίδειξη από τα πεθερικά του ματωμένου σεντονιού που αποδείκνυε την αγνότητα της νύφης. Πολλές ιστορίες θα έχουν να σας διηγηθούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία για εκείνα τα χρόνια και ιδιαίτερα για περιοχές όπως η Μάνη και η Κρήτη που δεν μπορούσαν να αντέξουν τη ντροπή αν κάτι δεν πήγαινε καλά και μπορεί να ακολουθούσε ακόμη και φονικό ή βεντέτα.

Μερικά χρόνια αργότερα τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν σιγά-σιγά, όσο οι νέοι άφηναν πίσω τα χωριά και ξεκίναγαν μια νέα ζωή στις μεγαλουπόλεις. Οι άνθρωποι απελευθερώθηκαν από τη μικρή κλειστή κοινωνία του χωριού, είχαν κοινωνική ζωή, φλέρταραν στα πάρτι που ήταν πάρα πολύ της μόδας τότε. Δημιουργούσαν σχέσεις και άρχισαν να παντρεύονται επειδή ερωτεύονταν μεταξύ τους, ερχόταν πιο κοντά ο ένας στον άλλο ακόμη και αν οι σχέσεις τους δεν ήταν ολοκληρωμένες πριν το γάμο. Έτσι εκείνη την εποχή η πρώτη νύχτα γάμου είχε εξαιρετική σημασία γιατί θα ολοκλήρωνε τον αυτών των ανθρώπων που τόσο καιρό καταπίεζαν, κυρίως γιατί έτσι είχαν μάθει από τους γονείς τους που είχαν μεγαλώσει με άλλη νοοτροπία.

Όσο τα χρόνια περνούν, τόσο πιο ελεύθερες γίνονται οι σχέσεις των ανθρώπων. Δεν θεωρείτε αμαρτία το να ολοκληρωθεί μια σχέση και σεξουαλικά, όταν το επιθυμούν και οι δύο, ακόμη και αν αυτή δεν καταλήξει σε γάμο. Έτσι η σημασία της πρώτης νύχτας γάμου έχει αλλάξει εντελώς. Δεν είναι πια η νύχτα που το ζευγάρι θα ολοκληρώσει τον έρωτά του, αλλά δεν παύει να είναι η νύχτα που για πρώτη φορά το ζευγάρι θα κοιμηθεί στο ίδιο κρεβάτι και θα έχει ευλογηθεί από τον Θεό ή γενικότερα θα είναι σύζυγοι και νομικά. Πολλές φορές η κούραση που νιώθουν τα ζευγάρια είναι τόσο μεγάλη που το μόνο που προλαβαίνουν να κάνουν πριν κοιμηθούν είναι να πάρει ο ένας τον άλλο αγκαλιά και να του πει Καληνύχτα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.