διατηρείστε τα καλυντηκά σας φρέσκα

Διατηρείστε τα καλλυντικά σας πάντα φρέσκα

Ποια γυναίκα δεν θέλει να αρέσει, να είναι όμορφη και περιποιημένη, ώστε να νιώθει πρώτα απ όλα η ίδια καλά, μετά να αρέσει στον άντρα της και τέλος να τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω της. Πόσο μάλλον όσες είστε αρραβωνιασμένες και οδεύετε προς τον γάμο. Απαραίτητη προϋπόθεση εκτός από την καλή διάθεση για να ασχοληθείτε με το μακιγιάζ σας, είναι τα κατάλληλα καλλυντικά καλής ποιότητας που θα φροντίζετε να διατηρείτε πάντα σε καλή κατάσταση. Κάποια προϊόντα μένουν φρέσκα και ασφαλή περισσότερο από κάποια άλλα, και αυτό εξαρτάται τόσο από τον τύπο του όσο και από το τρόπο που το χρησιμοποιείτε και το αποθηκεύετε. Εδώ  θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκα και ετοιμοπόλεμα.

Συμβουλές για να είναι τα προϊόντα  πάντα φρέσκα

Πρώτα απ όλα προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας για να εφαρμόσετε το makeup παρά μόνο αν αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος χρήσης του προϊόντος και αφού πλύνετε τα χέρια σας. Με τα δάχτυλά σας μπορείτε να κάνετε διορθωτικές κινήσεις αφού έχετε εφαρμόσει το makeup με το ειδικό σφουγγαράκι, ενώ δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με το προϊόν στη συσκευασία του και να του μεταφέρουν διάφορους μικροοργανισμούς που θα το καταστήσουν ακατάλληλο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μετά από τη χρήση κάθε προϊόντος θα πρέπει να κλείνετε καλά τη συσκευασία του, ώστε να μην παίρνει αέρα και φως με αποτέλεσμα να ξεραίνεται, να αλλοιώνεται και γενικότερα να καταστρέφεται ακόμη και το χρώμα του προϊόντος.

Προσοχή στη ζέστη

Η ζέστη βλάπτει σοβαρά τα καλλυντικά, καθώς και οι ακραίες αλλαγές της θερμοκρασίας. Το ιδανικότερο περιβάλλον φύλαξης είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς πιο δροσερό.

Βασική προϋπόθεση είναι να διατηρείτε καθαρά τα σφουγκαράκια, βουρτσάκια και πινέλα που χρησιμοποιείτε στο μακιγιάζ.

Αν κάποιο προϊόν σας μυρίσει περίεργα ή έχει αλλάξει η υφή του και η όψη του, είναι καλύτερο να το πετάξετε γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει κάποιο δερματολογικό πρόβλημα.

Ξηρά vs υγρά

Τα ξηρά ή σε μορφή πούδρας καλλυντικά όπως η σκιά ματιών, διαρκούν περισσότερο από τα προϊόντα σε ρευστή μορφή όπως ένα υγρό makeup.

Επειδή η περιοχή των ματιών και τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σημεία, η μάσκαρα είναι απαραίτητο να αλλάζει τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Καθώς το προϊόν είναι υγρό, η συσκευασία σκοτεινή και το περιβάλλον μέσα σε αυτή θερμό, το βουρτσάκι με το οποίο εφαρμόζουμε τη μάσκαρα έρχεται πολύ συχνά σε επαφή με τον αέρα και μετά με τις βλεφαρίδες, είναι πάρα πολύ εύκολο να αναπτυχθούν βακτηρίδια που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις στα μάτια. Γι’αυτό συχνή αλλαγή στη μάσκαρα, μη τη δανείζετε ποτέ, αλλά ούτε κι εσείς να δανείζεστε της φίλης σας.

Μερικές φορές η μύτη ενός μολυβιού γίνεται άσπρη, όταν αυτό έχει να χρησιμοποιηθεί καιρό ή είχε αποθηκευτεί χωρίς το καπάκι του. Αν το μολύβι δεν έχει γίνει πολύ σκληρό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άφοβα αν το ξύσετε με μια ξύστρα.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και θα έχετε πάντα υγιή καλλυντικά για να γίνεστε ομορφότερη.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.