Συνταγές Μαγειρικής

Ριγανάτο αρνί κατσαρόλας

Image

Αρνάκι, μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με ένα τρόπο που του ταιριάζει πολύ και μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε τραπέζι με φίλους στο σπίτι. Μια συνταγή πολύ εύκολη, χωρίς δυσεύρετα υλικά, που χρειάζεται καλό και σιγανό βράσιμο για να γίνει το κρέας μαλακό και λαχταριστό.

 

Στη συνταγή μας, σας προτείνουμε να το μαγειρέψετε με μικρές πατατούλες, που συνήθως αγοράζουμε για το φούρνο, αλλά μπορείτε να το συνοδέψετε και με ένα σπυρωτό πιλάφι και βραστά λαχανικά. Το αρνάκι σας προτείνουμε να είναι γάλακτος.


Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι :

1 μπούτι αρνί
Χυμό από 4-5 λεμόνια
1-2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
15-20 μικρές πατάτες φούρνου

αλάτι και πιπέρι

{loadposition banner_con}



Δημιουργείστε :

 

Αρχικά πλένετε καλά το κρέας και το κόβετε αν θέλετε σε μερίδες. Διαφορετικά, πριν το σερβίρετε θα το κόψετε σε ροδέλες. Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και αφού κάψει ρίχνεται το κρέας και το σοτάρετε ελαφρά πρώτα από τη μια και μετά από την άλλη πλευρά. Αφού ροδίσει ελαφρά, προσθέτετε λίγο νεράκι, τη ρίγανη και το σκόρδο και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει. Εν τω μεταξύ καθαρίζετε τις πατάτες και τις αφήνετε ολόκληρες.

 

Μετά από περίπου τρία τέταρτα της ώρας που βράζει το κρέας, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τις πατάτες και λίγο νεράκι αν χρειάζεται. Σκεπάζετε και αφήνετε να συνεχίσει να σιγοβράζει για να μαλακώσουν και οι πατάτες. Μετά από ένα τέταρτο περίπου προσθέτετε το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το βράσιμο.

 

Το φαγητό θα είναι έτοιμο όταν το κρέας έχει μαλακώσει, το ίδιο και οι πατάτες και τα υγρά του έχουν εξατμιστεί από το βρασμό. Θα δείτε πόσο ωραία θα έχει χυλώσει και τότε θα το κατεβάσετε από τη φωτιά και θα είναι έτοιμο για να το σερβίρετε.

 

Καλή επιτυχία!

 

Για το www.teleiosgamos.gr

 

Χριστίνα Καραμέρη

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply