σαλάτα με βραστά αυγά του πάσχα

Σαλάτα με βραστά αυγά

Οι σαλάτες εκτός από το να συνοδεύουν το κυρίως πιάτο, μπορούν άριστα να αποτελέσουν ένα πλήρες και παράλληλα ελαφρύ, τις περισσότερες φορές, γεύμα. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε υλικά που έχουμε στο ψυγείο μας ή γενικότερα στο σπίτι μας, αλλά και μαγειρεμένα υλικά για άλλο λόγο, όπως για παράδειγμα τα κόκκινα βραστά αυγά που μας περίσσεψαν από το Πάσχα και πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταναλωθούν. Στη σαλάτα που σας δίνουμε εδώ, θα χρησιμοποιήσουμε τα Πασχαλινά αυγά που δεν καταναλώθηκαν, έτσι ώστε να τα απολαύσετε σε μια εναλλακτική γευστική πρόταση για τέσσερα άτομα.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε για τη σαλάτα με τα βραστά αυγά

1 μεγάλο μαρούλι
1 σαλάτα «λόλα» (κατσαρό μαρούλι)
150 γρ. καπνιστή γαλοπούλα
300 γρ. γραβιέρα επιτραπέζια γλυκιά
3 αυγά βραστά
λίγο σέλινο
λίγο μαϊντανό

Για το dressing θα χρειαστείτε

7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαρσάμικο
1,5 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 σκελίδα σκόρδου
αλάτι
πιπέρι

Δημιουργείστε τη σαλάτα με τα βραστά αυγά

Ξεκινήστε πλένοντας σχολαστικά το μαρούλι και τη σαλάτα και αφήστε τα να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό. Κόψτε σε κύβους τη γαλοπούλα και τη γραβιέρα και ψιλοκόψτε το σέλινο και τον μαϊντανό. Σε ένα ξύλο για την κουζίνα χοντροκόψτε το μαρούλι και τη σαλάτα για να μη χάνουν τα θρεπτικά τους στοιχεία και τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέστε τους κύβους της γαλοπούλας και της γραβιέρας, το ψιλοκομμένο σέλινο και μαϊντανό και ανακατέψτε ελαφρά για να αναμειχθούν τα υλικά. Κόψτε τα αυγά στα τέσσερα ή σε λωρίδες με το ειδικό εργαλείο – κόφτη και τοποθετήστε τα έτσι ώστε να καλύψετε την επιφάνεια της σαλατιέρας. Συνεχίστε με το dressing, προσθέτοντας σε ένα σέικερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο που προηγουμένως θα έχετε λιώσει. Κλείστε καλά και ανακινήστε ώστε να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό μπλέντερ. Περιχύστε με αυτό όλη τη σαλάτα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, ώστε να ανταλλάξουν γεύσεις και μυρωδιές τα υλικά πριν τη σερβίρετε.

Για το www.teleiosgamos.gr
Χριστίνα Καραμέρη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.