Αρχική » Μόδα » Νυφικό » Συμβουλές για τις νύφες που θα ράψουν το νυφικό τους
συμβουλές για ράψιμο νυφικού σε ατελιέρ

Συμβουλές για τις νύφες που θα ράψουν το νυφικό τους

Όταν μια γυναίκα προτιμά να μην νοικιάσει το νυφικό της, αλλά να το αγοράσει, οδηγείται σε αυτή την επιλογή για αρκετούς λόγους, οι οποίοι, μάλιστα, διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα ή έστω έχουν διαφορετικό βάρος ο καθένας, για καθεμιά από αυτές. Ένας από αυτούς είναι ότι θέλει να κρατήσει το νυφικό της για συναισθηματικούς λόγους, ως ένα από τα ωραιότερα ενθύμια από τον γάμο της και μετέπειτα θέλει να το φυλάξει με την προσδοκία να το δανείσει ή να το προσφέρει σε κάποιο αγαπημένο της πρόσωπο, που ετοιμάζεται να παντρευτεί. Ακόμη και σήμερα, αρκετές νύφες επιλέγουν να φρεσκάρουν και να μεταποιήσουν το νυφικό της γιαγιάς, της μαμάς ή της αγαπημένης τους θείας, γιατί έχει ιδιαίτερη αξία για τις ίδιες και την οικογένεια.

Ένας ακόμη από τους σημαντικούς λόγους είναι ότι προτιμά να διαθέσει ένα χρηματικό ποσό και με αυτό να αποκτήσει το νυφικό της για πάντα, αντί να διαθέσει ένα (όχι απαραίτητα) μικρότερο ποσό και μετά το γάμο να πρέπει να επιστρέψει και να αποχωριστεί το νυφικό της.

Βεβαίως, κάθε γυναίκα και μέλλουσα νύφη αναζητά ένα σχέδιο νυφικού, όπως το ονειρεύεται η ίδια, ανεξάρτητα αν τελικά θα το αγοράσει ή θα το νοικιάσει. Αν, παρά την έρευνά της, δεν καταφέρνει να εντοπίσει το ιδανικό νυφικό για την ίδια, ανάμεσα σε όσα νυφικά κυκλοφορούν στην αγορά ή αν η τιμή του είναι απλησίαστη για τα οικονομικά μεγέθη που μπορεί να αντέξει, τότε υπάρχει μια ακόμη λύση στην οποία καταφεύγει όλο και συχνότερα. Αποφασίζει να ράψει το νυφικό της! Έτσι, έχει η ίδια κάθε ελευθερία να …

συζητήσει αναλυτικά το σχέδιο που θέλει, να διαλέξει τα υφάσματα που είναι καταλληλότερα για το συγκεκριμένο σχέδιο, να αναζητήσει το κέντημα που θεωρεί ότι ταιριάζει στο νυφικό, αλλά και στην ίδια, να καταλήξει στο χρώμα που δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία του γάμου που οργανώνει, να προτείνει το μάκρος της ουράς με το οποίο θα νιώθει άνετα να κινηθεί, να σχεδιάσει το άνοιγμα της πλάτης που μπορεί να υποστηρίξει και να κάνει ένα σωρό άλλες ιδιαίτερες επιλογές, αποκλειστικά σύμφωνα με το δικό της γούστο, το δικό της σωματότυπο και τη δική της προσωπικότητα.

Δεν είναι λίγες λοιπόν οι νύφες που αποφασίζουν να ράψουν το νυφικό τους, αντί να αγοράσουν κάποιο από τα έτοιμα σχέδια που προτείνουν οι οίκοι και τα ατελιέ νυφικών.

Σε τι θα πρέπει όμως να είναι προσεκτικές όταν αποφασίζουν να ράψουν το νυφικό τους;

    • Πρώτα απ’ όλα στην επιλογή του ανθρώπου, στον οποίο θα εμπιστευτούν τον σχεδιασμό και τη ραφή του νυφικού τους. Δεν είναι απαραίτητο να πρόκειται για ένα γνωστό όνομα, αλλά είναι απαραίτητο να πρόκειται για άνθρωπο με επαγγελματισμό, συνέπεια, φαντασία και ταλέντο ή για ατελιέ με ομάδα που φημίζεται για όλα αυτά. Για να καταλάβουν ότι ο άνθρωπος που έχουν απέναντί τους, έχει όλα αυτά τα προσόντα, θα πρέπει να μάθουν περισσότερα γι’ αυτόν με τους παρακάτω τρόπους, πριν αποφασίσουν να του αναθέσουν τη ραφή του νυφικού τους :
1. Ρωτώντας τον για την πείρα του, στα πλαίσια μιας μεγάλης συζήτησης γνωριμίας που θα πρέπει να κάνουν μεταξύ τους
2. Βλέποντας ολοκληρωμένα νυφικά που έχει φτιάξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι α) η μόδα αλλάζει με το πέρασμα των χρόνων και ότι β) τα συγκεκριμένα νυφικά ράφτηκαν με βάση το ιδιαίτερο γούστο κάθε νύφης
3. Ακούγοντας και αξιολογώντας τις πρώτες προτάσεις και ιδέες που θα συζητήσει ο επαγγελματίας μαζί τους στη διάρκεια της πρώτης τους συνάντησης
4. Ζητώντας από τον ίδιο να τους παραπέμψει σε προηγούμενους πελάτες του για συστάσεις και καλό είναι να ζητήσουν να έρθουν σε επαφή με συγκεκριμένες νύφες, που από το στυλ του νυφικού θα κατάλαβουν ότι ταιριάζουν σε θέματα γούστου
5. Ερευνώντας στο διαδίκτυο και αλλού για τον συγκεκριμένο επαγγελματία και τη δουλειά του
6. Ρωτώντας ανθρώπους που εμπιστεύονται για πιθανές συστάσεις
Patron gia na rapsete to nyfiko sas
Πατρόν για να ράψετε το νυφικό σας – photo from burdastyle.com
  • Προσεκτικές θα πρέπει να είναι επίσης και όταν διαλέγουν υφάσματα και άλλα υλικά που απαιτούνται για τη ραφή και το κέντημα του νυφικού, ώστε να ξεχωρίζουν την ποιότητα που αρμόζει και να στοχεύουν στην καλύτερη σχέση τιμής – απόδοσης που μπορούν να επιτύχουν.
  • Επίσης, όταν συζητούν για το πώς φαντάζονται το σχέδιο του νυφικού, είναι σημαντικό να μην χάνουν τον στόχο. Δεν χρειάζεται να συνεχίζουν ασταμάτητα τις περιπλανήσεις σε φωτογραφίες νυφικών, προσπαθώντας να πάρουν διαρκώς νέες ιδέες. Αυτές είναι αμέτρητες, σχεδόν ατέλειωτες. Καλό είναι λοιπόν να καταλήξουν σύντομα στα βασικά σημεία που θα ορίσουν το στυλ του φορέματος και στη συνέχεια να εξετάσουν τα επιμέρους σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί προσοχή. Διαφορετικά θα είναι αρκετά δύσκολο να συμφωνήσουν στις τελικές προδιαγραφές του σχεδίου και να προχωρήσουν έτσι στο ράψιμο του νυφικού.
  • Το οικονομικό σκέλος είναι ένας ακόμη παράγοντας τον οποίο πρέπει να προσέξουν, για να μην ξεφύγουν αισθητά από το ποσό που έχουν προϋπολογίσει ότι θα διαθέσουν. Θα κληθούν λοιπόν να ισορροπήσουν τα κόστη, με τις απαιτήσεις τους τόσο στη σχεδίαση, όσο και στα υλικά και στη ραφή του νυφικού και αυτό απαιτεί κριτική ικανότητα, αποφασιστικότητα και καλή συνεργασία με τον άνθρωπο που έχει αναλάβει να ράψει το νυφικό.
  • Τέλος είναι σημαντικό να προγραμματίσουν έγκαιρα όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην βρεθούν πιεσμένες λόγω έλλειψης χρόνου. Η καλή έρευνα είναι προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση όλων εκείνων που θα ακολουθήσουν. Και ο καλός προγραμματισμός επίσης, για να ολοκληρωθούν όλες οι πρόβες στην ώρα τους και για να δοθεί προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες.

Μερικές προτάσεις για πατρόν νυφικών μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε, αν χρειαστεί, σε πολύ χαμηλή τιμή από το burdastyle.com , πηγαίνοντας στην ειδική κατηγορία που έχει για τα σχέδια νυφικών. Για κάθε πατρόν, μπορείτε να κατεβάσετε και τις οδηγίες ραφής, αλλά και άλλες σημαντικές πληροφορίες για το σχέδιο και τα προτεινόμενα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ειδικά αν έχετε στο μυαλό σας ένα απλό, λιτό και σε κάθε περίπτωση όμορφο και κομψό νυφικό, θα βρείτε μερικά σχέδια που πιστεύουμε ότι θα τα βάλετε στη λίστα με τις πιθανές επιλογές σας.

 

Για το Τέλειος Γάμος

Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.