Συμβουλές για νύφες που θα ράψουν νυφικό

Συμβουλές για τις νύφες που θα ράψουν το νυφικό τους

Όταν μια γυναίκα προτιμά να μην νοικιάσει το νυφικό της, αλλά να το αγοράσει, οδηγείται σε αυτή την επιλογή για αρκετούς λόγους. Μεταξύ τους, μάλιστα, διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα ή έστω έχουν διαφορετικό βάρος ο καθένας, για καθεμιά από εμάς.

Ένας από αυτούς είναι ότι θέλει να κρατήσει το νυφικό της για συναισθηματικούς λόγους, ως ένα από τα ωραιότερα ενθύμια από τον γάμο της. Επιθυμεί να το φυλάξει μετά τον γάμο με την προσδοκία να το δανείσει ή να το προσφέρει σε κάποιο αγαπημένο της πρόσωπο για τον γάμο του. Ακόμη και σήμερα, αρκετές νύφες επιλέγουν να φρεσκάρουν και να μεταποιήσουν το νυφικό της γιαγιάς, της μαμάς ή της αγαπημένης τους θείας. Γιατί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα οικογενειακό κειμήλιο και έχει ιδιαίτερη αξία για τις ίδιες και την οικογένεια.

Ένας ακόμη από τους σημαντικούς λόγους είναι ότι προτιμά να διαθέσει ένα χρηματικό ποσό και με αυτό να αποκτήσει το νυφικό της για πάντα. Αντί να διαθέσει ένα (όχι απαραίτητα) μικρότερο ποσό για ενοικίαση και μετά το γάμο να πρέπει να το επιστρέψει, προτιμά να το αγοράσει. Έτσι δεν χρειάζεται να αποχωριστεί το νυφικό της.

Βεβαίως, κάθε γυναίκα και μέλλουσα νύφη αναζητά ένα σχέδιο νυφικού, όπως το ονειρεύεται η ίδια, ανεξάρτητα αν τελικά θα το αγοράσει ή θα το νοικιάσει. Τι γίνεται όμως αν, παρά την έρευνά της, δεν καταφέρνει να εντοπίσει το ιδανικό νυφικό για την ίδια; Αν ανάμεσα σε όσα νυφικά κυκλοφορούν στην αγορά δεν υπάρχει εκείνο το ένα; Ή αν η τιμή του νυφικού είναι απλησίαστη για τα οικονομικά μεγέθη που μπορεί η ίδια να αντέξει; Τότε, υπάρχει μια ακόμη λύση στην οποία μπορεί να καταφύγει, η οποία, μάλιστα, γίνεται ξανά αρκετά δημοφιλής.

Αποφασίζει να ράψει το νυφικό της!

Η ραφή του νυφικού ήταν κάποτε δεδομένη και σήμερα αρχίζει να κερδίζει πάλι σημαντικό έδαφος. Η νύφη έχει κάθε ελευθερία να συζητήσει αναλυτικά το σχέδιο που θέλει. Να διαλέξει τα υφάσματα που είναι καταλληλότερα για το συγκεκριμένο σχέδιο. Να αναζητήσει το κέντημα που θεωρεί ότι ταιριάζει στο νυφικό, αλλά και στην ίδια. Να καταλήξει στο χρώμα που δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία του γάμου που οργανώνει. Να προτείνει το μάκρος της ουράς με το οποίο θα νιώθει άνετα να κινηθεί. Να σχεδιάσει το άνοιγμα της πλάτης, που μπορεί να υποστηρίξει. Με λίγα λόγια έχει τη δυνατότητα να κάνει πολλές ιδιαίτερες επιλογές, αποκλειστικά σύμφωνα με το δικό της γούστο, το δικό της σωματότυπο και τη δική της προσωπικότητα.

Δεν είναι λίγες λοιπόν οι νύφες που αποφασίζουν να ράψουν το νυφικό τους, αντί να αγοράσουν κάποιο από τα έτοιμα σχέδια που προτείνουν οι οίκοι και τα ατελιέ νυφικών.

Σε τι θα πρέπει να είναι προσεκτικές οι νύφες όταν αποφασίζουν να ράψουν το νυφικό τους;

Επιλογή επαγγελματία που θα σχεδιάσει και θα ράψει το νυφικό

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να είναι προσεκτικές στην επιλογή του ανθρώπου, στον οποίο θα εμπιστευτούν τον σχεδιασμό και τη ραφή του νυφικού τους. Δεν είναι απαραίτητο να πρόκειται για ένα γνωστό όνομα. Απαραίτητο είναι να πρόκειται για άνθρωπο με επαγγελματισμό, συνέπεια, φαντασία και ταλέντο ή για ατελιέ με ομάδα που φημίζεται για όλα αυτά.

Για να καταλάβουν ότι ο άνθρωπος που έχουν απέναντί τους, έχει όλα αυτά τα προσόντα, θα πρέπει να μάθουν περισσότερα γι’ αυτόν. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να το κάνουν αυτό, πριν αποφασίσουν να του αναθέσουν τη ραφή του νυφικού τους :

  1. Ρωτώντας τον για την πείρα του, στο πλαίσιο μιας μεγάλης συζήτησης γνωριμίας που θα πρέπει να κάνουν μεταξύ τους
  2. Βλέποντας ολοκληρωμένα νυφικά που έχει φτιάξει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θα πρέπει να λάβει, όμως, υπόψη ότι:
    α) η μόδα αλλάζει με το πέρασμα των χρόνων και
    β) τα συγκεκριμένα νυφικά ράφτηκαν με βάση το ιδιαίτερο γούστο κάθε νύφης
  3. Ακούγοντας και αξιολογώντας τις πρώτες προτάσεις και ιδέες που θα συζητήσει ο επαγγελματίας μαζί τους στη διάρκεια της πρώτης τους συνάντησης
  4. Ζητώντας από τον ίδιο να τους παραπέμψει σε προηγούμενους πελάτες του για συστάσεις. Καλό είναι να ζητήσουν να έρθουν σε επαφή με συγκεκριμένες νύφες, που από το στυλ του νυφικού θα καταλάβουν ότι ταιριάζουν σε θέματα γούστου
  5. Ερευνώντας στο διαδίκτυο και αλλού για τον συγκεκριμένο επαγγελματία και τη δουλειά του
  6. Ρωτώντας ανθρώπους που εμπιστεύονται για πιθανές συστάσεις
Patron gia na rapsete to nyfiko sas
Πατρόν για να ράψετε το νυφικό σας – photo from burdastyle.com

Επιλογή υφασμάτων και υλικών για τη ραφή του νυφικού

Προσεκτικές θα πρέπει να είναι επίσης και όταν διαλέγουν υφάσματα και άλλα υλικά που απαιτούνται για τη ραφή και το κέντημα του νυφικού. Θα πρέπει να ξεχωρίζουν την ποιότητα που αρμόζει και να στοχεύουν στην καλύτερη σχέση τιμής – απόδοσης που μπορούν να επιτύχουν.

Συζήτηση για το πώς ονειρεύονται το νυφικό τους

Επίσης, όταν συζητούν για το πώς φαντάζονται το σχέδιο του νυφικού, είναι σημαντικό να μην χάνουν τον στόχο. Δεν χρειάζεται να συνεχίζουν ασταμάτητα τις περιπλανήσεις σε φωτογραφίες νυφικών, προσπαθώντας να πάρουν διαρκώς νέες ιδέες. Αυτές είναι αμέτρητες, σχεδόν ατέλειωτες.

Καλό είναι λοιπόν να καταλήξουν σύντομα στα βασικά σημεία που θα ορίσουν το στυλ του φορέματος. Στη συνέχεια μπορούν να εξετάσουν τα επιμέρους σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί προσοχή. Διαφορετικά, θα είναι αρκετά δύσκολο να συμφωνήσουν στις τελικές προδιαγραφές του σχεδίου και να προχωρήσουν, έτσι, στο ράψιμο του νυφικού.

Οικονομικό εύρος

Το οικονομικό σκέλος είναι ένας ακόμη παράγοντας τον οποίο πρέπει να προσέξουν. Σκοπός είναι να μην ξεφύγουν αισθητά από το ποσό που έχουν προϋπολογίσει ότι θα διαθέσουν. Θα κληθούν λοιπόν να ισορροπήσουν τα κόστη, με τις απαιτήσεις τους. Τόσο στη σχεδίαση, όσο και στα υλικά και στη ραφή του νυφικού. Αυτό απαιτεί κριτική ικανότητα, αποφασιστικότητα και καλή συνεργασία με τον άνθρωπο που έχει αναλάβει να ράψει το νυφικό.

Σωστός προγραμματισμός και οργάνωση

Τέλος, είναι σημαντικό να προγραμματίσουν έγκαιρα όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην βρεθούν πιεσμένες λόγω έλλειψης χρόνου. Η καλή έρευνα είναι προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση όλων εκείνων που θα ακολουθήσουν. Και ο καλός προγραμματισμός επίσης, για να ολοκληρωθούν όλες οι πρόβες στην ώρα τους και για να δοθεί προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες.

Μερικές προτάσεις για πατρόν νυφικών μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε, αν χρειαστεί, σε πολύ χαμηλή τιμή από το burdastyle.com Περιηγηθείτε στα φίλτρα, όπου χρειάζεται, πηγαίνοντας στην ειδική κατηγορία που έχει για τα σχέδια νυφικών.

Για κάθε πατρόν, μπορείτε να κατεβάσετε και τις οδηγίες ραφής, αλλά και άλλες σημαντικές πληροφορίες για το σχέδιο και τα προτεινόμενα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ειδικά αν έχετε στο μυαλό σας ένα απλό, λιτό και σε κάθε περίπτωση όμορφο και κομψό νυφικό, θα βρείτε μερικά σχέδια που πιστεύουμε ότι θα τα βάλετε στη λίστα με τις πιθανές επιλογές σας.

Για το Τέλειος Γάμος

Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.