Συνταγές Μαγειρικής

Συνταγή: Πάπια μπρεζέ σε κόκκινο κρασί

papia breze se kokkino krasi

Για το κυρίως πιάτο του εορταστικού μενού, το κτήμα Ορεινό προτείνει πάπια μπρεζέ σε κόκκινο κρασί και μας παρουσιάζει την συνταγή για να το φτιάξουμε και να προσφέρουμε ευχαρίστηση στους ουρανίσκους των καλεσμένων μας.

image via κτήμα Ορεινό

Υλικά για την πάπια μπρεζέ σε κόκκινο κρασί (για 4 άτομα)

1 πάπια 2 κιλών

5 φλυτζάνια μαρινάδα κόκκινου κρασιού

250 γρ. μανιτάρια   

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά σησαμέλαιο

1 μάτσο αρωματικά χόρτα

Αλάτι & πιπέρι

Υλικά για τη μαρινάδα

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 καρότο

1 κλωνάρι θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

2 κουταλιές ξύδι

1 ποτήρι κονιάκ

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής για την πάπια

Ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας ετοιμάσει την πάπια σας.

Ετοιμάζετε την μαρινάδα, τεμαχίζετε την πάπια και βάζετε τα κομμάτια να  μαριναριστούν για 2 ώρες μέσα σε βαθιά λεκάνη, στο  ψυγείο.

{loadposition banner_con}Καθαρίζετε τα μανιτάρια, τα κόβετε σε κομματάκια, εάν είναι πολύ μεγάλα, και καθαρίζετε τα σκόρδα.

Στραγγίζετε και σκουπίζετε τα κομμάτια της πάπιας. Ζεσταίνετε το  λάδι μέσα σε  μια κατσαρόλα, τσιγαρίζετε τα μανιτάρια και τα στραγγίζετε. Στη συνέχεια τσιγαρίζετε τα κομμάτια της πάπιας και τα στραγγίζετε επίσης. Πετάτε το  λίπος από  την  κατσαρόλα και ξαναβάλετε μέσα  το σησαμέλαιο  και  τα  κομμάτια  της  πάπιας, προσθέτουμε τη  μαρινάδα τα  μανιτάρια , το  σκόρδο  τα  αρωματικά χόρτα, ρίχνετε αλάτι  και  πιπέρι και  τα  βράζετε  για  40  λεπτά   σε  χαμηλή  φωτιά. Αφαιρείτε τα  αρωματικά χόρτα και  το  λίπος  από  την κατσαρόλα και το  σερβίρετε πολύ ζεστό.

Ευχαριστούμε το κτήμα Ορεινό γι’ αυτή την εξαιρετική συνταγή.

Δείτε εδώ το εορταστικό μενού που προτείνει το κτήμα Ορεινό

Τέλειος Γάμος

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.