poutiga me mascarpone

Συνταγή: Πουτίγκα με μασκαρπόνε

Το επιδόρπιο με το οποίο θα ολοκληρωθεί το γιορτινό γεύμα ή δείπνο, σύμφωνα με τις προτάσεις του κτήματος Ορεινό, είναι μια πουτίγκα με μασκαρπόνε, που θα αφήσει μια γλυκιά γεύση στο στόμα κάθε καλεσμένου σας!

image via    

Υλικά για την πουτίγκα

1πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ για τιραμισού

2 κεσεδάκια μασκαρπόνε

1 βάζο (250 γρ.) μαρμελάδα φραμπουάζ

150 γρ. σοκολάτα λευκή

150 γρ. κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι γάλα

½ φλιτζάνι λικέρ

½ φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής για την πουτίγκα

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος μέσα σε ένα μπολ, για 5 λεπτά σε μπέν-μαρί. Aνακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο μπολ το γάλα με το λικέρ και βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα σαβαγιάρ στο μείγμα.

Kαλύπτουμε τη βάση μας με μία στρώση μπισκότα και απλώνουμε από πάνω το 1/3 της ποσότητας του μασκαρπόνε, αρκετή σοκολάτα, και μαρμελάδα φραμπουάζ.

Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά.

Kαλύπτουμε την πουτίγκα και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Σερβίρουμε το γλυκό πασπαλισμένο με μπόλικο κακάο και με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα που θα έχουμε καβουρδίσει.

Ευχαριστούμε το κτήμα Ορεινό για τη συνταγή της πουτίγκας

Δείτε εδώ το εορταστικό μενού που προτείνει το κτήμα Ορεινό

Τέλειος Γάμος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.