τα βήματα για την οργάνωση γάμου

Τα επόμενα πέντε βήματα…

…για το αρραβωνιασμένο ζευγάρι, έτσι ώστε να προετοιμαστεί για τον Τέλειο Γάμο!!!

1. Αποφασίστε το concept του γάμου σας

Είναι η ώρα να αποφασίσετε αν ο γάμος σας θα είναι ανοιχτός και επίσημος, κλειστός με λίγους καλεσμένους ή λιτός και απλός. Είναι επίσης η στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα κάνετε θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο. Με λίγα λόγια, χρειάζεται να αποφασίσετε το γαμήλιο σας concept. Ο καλύτερος τρόπος είναι να καθίσετε μαζί με τον αγαπημένο σας και να γράψετε κάποιες ιδέες για τον ιδανικό για εσάς γάμο. Παρατηρήστε τα επίθετα που έχει χρησιμοποιήσει ο καθένας σας για να περιγράψει το γάμο που φαντάζεται, και χρησιμοποιείστε τα ως αφετηρία.

 2. Καθορίστε το Budget σας

Κοιτάξτε τα οικονομικά σας και υπολογίστε τα χρήματα που έχετε αποταμιεύσει, και πόσα μπορείτε να αποταμιεύετε κάθε μήνα.  Μιλήστε ο καθένας με τους γονείς του και ρωτήστε τους αν μπορούν να συνεισφέρουν κι εκείνοι στα έξοδα του γάμου, και τι ποσό μπορούν να σας δώσουν ή τι συγκεκριμένα πράγματα επιθυμούν να πληρώσουν. Τέλος, αποφασίστε πόσο χρέος αντέχετε να βάλετε. Βέβαια, καλό θα είναι να ξεκινήσετε μαζί μια καινούργια ζωή χωρίς πολλά χρέη ή και καθόλου αν είναι δυνατό. Μπορεί να σκέφτεστε να εκδώσετε μια καινούργια πιστωτική κάρτα για το γάμο σας, για να κερδίσετε αεροπορικά μίλια, για να τραβάτε μετρητά ή για άλλα κίνητρα και διευκολύνσεις. Είναι ένας καλός τρόπος για σας να παρακολουθήσετε τις γαμήλιες δαπάνες, και μπορεί να σας βοηθήσει να πληρώσετε το ταξίδι για το μήνα του μέλιτός σας. Μόνο να υπολογίσετε τη δόση που θα έχετε κάθε μήνα.

3. Αναζητήστε βοήθεια

Ζητήστε βοήθεια από συγγενείς και φίλους. Δεν μπορείτε να τα προετοιμάσετε όλα μόνοι σας. Ο γάμος χρειάζεται αρκετό «τρέξιμο» για να ετοιμαστεί, και αν είσαστε και οι δύο εργαζόμενοι είναι ακόμη δυσκολότερο. Μην διστάσετε λοιπόν να ζητήσετε βοήθεια από τους δικούς σας ανθρώπους. Είναι κι εκείνοι χαρούμενοι με την ευτυχία σας και με μεγάλη ευχαρίστηση θα σας δώσουν ένα χέρι βοηθείας.

4. Αρχίστε να ψάχνετε για την εκκλησία και το χώρο δεξίωσης

Πολλές εκκλησιές και αρκετοί χώροι δεξίωσης κλείνονται ένα χρόνο πριν από τη γαμήλια ημέρα, έτσι λοιπόν όσο πιο νωρίς αρχίσετε την έρευνα, τόσο νωρίτερα θα καλύψετε τις επιθυμίες σας, την ώρα, την ημερομηνία και το κόστος. Είναι το ιδανικό να βρείτε την εκκλησία κοντά στο χώρο δεξίωσης, για να μην ταλαιπωρηθούν με τη μετακίνηση οι καλεσμένοι σας.

5. Ζητήστε υποστήριξη

Οι επιτυχημένοι γαμπρός και νύφη δεν προγραμματίζουν το γάμο μόνοι τους, ζητούν βοήθεια! Η βοήθεια αυτή μπορεί να προέρχεται από επαγγελματίες, αξιοσέβαστες εκδόσεις και δημοσιεύσεις ή έμπιστους φίλους που έχουν ήδη σχεδιάσει τους δικούς τους γάμους.

  • Σκεφτείτε να συνεργαστείτε με μια εταιρεία οργάνωσης γάμου. Ειδικά εάν είστε πολυάσχολο και εργαζόμενο πρόσωπο, ή αισθανόσαστε λιγάκι χαμένη με τις γαμήλιες ετοιμασίες, ένας επαγγελματίας μπορεί να είναι το κατάλληλο άτομο για να βάλει πρόγραμμα στις ετοιμασίες για τη μεγάλη ημέρα και μπορεί να σας περισώσει και χρήματα.
  • Επισκεφτείτε το forum και το chat μας για να ανταλλάξετε ιδέες με άλλα αρραβωνιασμένα κορίτσια ή να ζητήσετε συμβουλές από νύφες που έχουν ήδη ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, και για να σχεδιάσετε και το ταξίδι του μέλιτος, ένα μοναδικό ταξίδι της ζωής σας.
  • Χρησιμοποιήστε επίσης και τα εργαλεία του teleiosgamos.gr, my Calendar, my Guestlist, my Budget, για να σας προσφέρουν την ανάλογη διευκόλυνση.
  • Όπως μπορείτε να βοηθηθείτε και από τον έντυπο τύπο. Στην αγορά, υπάρχουν πολλά περιοδικά αποκλειστικά για το γάμο, αλλά και πολλά γυναικεία περιοδικά κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ρεπορτάζ σχετικά με το γάμο.  Τώρα που έχετε πάρει όλες αυτές τις αποφάσεις, έχετε βάλει τα θεμέλια των γαμήλιων προετοιμασιών! Είναι τώρα η ώρα της χαράς και της διασκέδασης, νυφικό, φορέματα, κοστούμια, λουλούδια, μουσική, γεύσεις και άλλα! Μη ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα κατάλογο με το τι πρέπει να κάνετε, για να παραμείνετε οργανωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια των ετοιμασιών του γάμου σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.