Αρχική » Μόδα » Νυφικό » Τα μυστικά της τελικής πρόβας νυφικού
Τελική πρόβα νυφικού και παραλαβή του

Τα μυστικά της τελικής πρόβας νυφικού

Μετά την πρώτη πρόβα και τις ενδιάμεσες που θα κάνετε για να είναι το νυφικό πραγματικά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας, θα φτάσετε στην τελική πρόβα λίγες μόλις μέρες πριν τον γάμο σας. Κατά τη διάρκειά της, λογικά δεν θα υπάρχουν σπουδαίες αλλαγές, εκτός ίσως από κάποια μικρή λεπτομέρεια, που θα την φροντίσουν επί τόπου.

Η τελική πρόβα νυφικού & ο ρόλος των συνοδών σας

Όταν η ημέρα της τελικής πρόβα φθάσει, ζητήστε από τη μαμά σας και μια φίλη σας να έρθουν μαζί σας για να δουν κι εκείνες το νυφικό, όχι μόνο για το αν είναι τέλειο στην εφαρμογή. Η τέλεια εφαρμογή θα πρέπει να έχει διευθετηθεί στις προηγούμενες πρόβες. Αυτή τη φορά ο ρόλος των συνοδών σας είναι διαφορετικός. Ζητήστε από την πωλήτρια ή γενικά από το πρόσωπο που σας εξυπηρετεί, να τους δείξει πώς θα σας φορέσουν σωστά το νυφικό σας.

Μάθετε τη σωστή σειρά που φοριούνται τα ρούχα, πως κουμπώνει το φουρό, πως τοποθετούνται σωστά τα cups ή αν υπάρχουν περίεργα σημεία στο σχέδιο που πρέπει να δώσετε σημασία. Το νυφικό σας θα έχει κορδόνια στην πλάτη, κουμπιά ή κάτι άλλο; Θα πρέπει λοιπόν, να γνωρίζουν πως θα τα δέσουν ή κουμπώσουν για να είναι τέλεια η εφαρμογή του πάνω σας. Επίσης, θα πρέπει να μάθουν αν μπορούν να σιδερώσουν το φόρεμα με ατμό ή χωρίς, στην περίπτωση που τελευταία στιγμή τσαλακωθεί σε κάποιο σημείο. Τέλος, αν πέσει κάτι πάνω του από μια απροσεξία, θα πρέπει να γνωρίζουν πώς μπορούν να καθαρίσουν με ασφάλεια το συγκεκριμένο ύφασμα.

Φροντίστε η τελική σας πρόβα να γίνει το αργότερο τρεις με τέσσερις ημέρες πριν το γάμο για να μην υπάρξει σημαντική αλλαγή στα μέτρα του σώματός σας, μέχρι τη μέρα του γάμου σας, αλλά και για να έχετε ταυτόχρονα ένα ασφαλές χρονικό περιθώριο για οποιαδήποτε διόρθωση της τελευταίας στιγμής. Αυτά τα χρονικά όρια αλλάζουν, ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες που μπορεί να ισχύουν σε κάθε νύφη και κάθε γάμο.

{loadposition banner_con}Η παραλαβή του νυφικού σας πρέπει να γίνει από εσάς

Όταν η τελική πρόβα σας είναι πλήρης, αν δεν παραλάβετε την ίδια στιγμή το νυφικό σας, τότε προγραμματίστε την ημέρα που θα το παραλάβετε. Αυτή εξαρτάται από το μέρος που θα λάβει χώρα ο γάμος σας. Αν γίνει μακριά από τον οίκο νυφικών που έχετε παραγγείλει το φόρεμά σας, προσπαθήστε να το πάρετε ίσως και δέκα μέρες πριν για να μην έχετε άγχος τελευταία στιγμή. Εάν πραγματοποιηθεί κοντά μπορείτε να το παραλάβετε κάποια ημέρα της εβδομάδας του γάμου. Όταν εκείνη η ημέρα φθάσει, πηγαίνετε εσείς να το παραλάβετε και δοκιμάστε το για τελευταία φορά. Όλοι ξέρουμε ότι η πίεση των τελευταίων ημερών έχει επιπτώσεις στις ορέξεις σας, και δε γνωρίζετε αν θα αντιμετωπίσετε κάποια μεγάλη έκπληξη. Οπότε, ένα τελευταίο επιτόπιο στενεματάκι, είναι πιθανό να χρειαστεί. Φυσικά, εσείς είστε και το πιο κατάλληλο πρόσωπο για να βεβαιωθεί ότι όλες οι διορθώσεις έχουν γίνει σωστά και ότι νιώθετε τέλεια φορώντας το νυφικό σας.

Το νυφικό σας μετά τον γάμο σας

Καλύτερα να ασχοληθείτε με το τι θα γίνει το νυφικό σας μετά το γάμο, πριν ακόμη γίνει ο γάμος σας και να προετοιμαστείτε ζητώντας πληροφορίες για το πώς, το που και το πότε. Το καθάρισμα, η συντήρηση και η αποθήκευση του νυφικού σας είναι σοβαρή υπόθεση και αποτελεί ένα ολόκληρο θέμα που θα αναπτυχθεί χωριστά. Φροντίστε τουλάχιστον αμέσως μετά το γάμο το νυφικό να επιστρέψει στον οίκο από τον οποίο το νοικιάσατε, ώστε να καθαριστεί άμεσα. Αν το έχετε αγοράσει, στείλτε το σε ένα καθαριστήριο που αναλαμβάνει καθαρισμό νυφικών φορεμάτων. Εναλλακτικά, σε συνεννόηση με το κατάστημα που του αγοράσατε, δώστε το να σας το καθαρίσουν και να το παραλάβετε έτοιμο στη θήκη αποθήκευσης, εφόσον διαθέτουν τέτοια υπηρεσία. Για να ξέρετε όμως τι θα κάνετε, πρέπει να συλλέξετε πληροφορίες νωρίτερα. Αν φύγετε αμέσως μετά το γάμο για το ταξίδι του μέλιτος, ζητήστε από τη μητέρα σας ή κάποιον άλλο δικό σας άνθρωπο να αναλάβει τις παραπάνω εργασίες.

Η συντακτική ομάδα του www.teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.