Αρχική » Μόδα » Νυφικό » Τα μυστικά της τελικής πρόβας νυφικού
Τα μυστικά της τελευταίας πρόβας νυφικού

Τα μυστικά της τελικής πρόβας νυφικού

Μετά την πρώτη πρόβα και τις ενδιάμεσες που θα κάνετε, για να είναι το νυφικό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας, θα φτάσετε στην τελική πρόβα. Αυτή γίνεται λίγες μόλις μέρες πριν τον γάμο σας. Κατά τη διάρκειά της δεν θα υπάρχουν σπουδαίες αλλαγές, εκτός ίσως από κάποια μικρή λεπτομέρεια, που θα την φροντίσουν επί τόπου.

Η τελική πρόβα νυφικού & ο ρόλος των συνοδών σας

Όταν η ημέρα της τελικής πρόβας φθάσει, ζητήστε από τη μαμά σας και μια φίλη σας να έρθουν μαζί σας για να δουν κι εκείνες το νυφικό. Όχι μόνο για το αν είναι τέλειο στην εφαρμογή. Η τέλεια εφαρμογή θα πρέπει να έχει διευθετηθεί στις προηγούμενες πρόβες. Αυτή τη φορά ο ρόλος των συνοδών σας είναι διαφορετικός.

Ζητήστε από την πωλήτρια, από το πρόσωπο που σας εξυπηρετεί, να τους δείξει πώς θα σας φορέσουν σωστά το νυφικό. Μάθετε τη σωστή σειρά που φοριούνται τα κομμάτια του νυφικού. Πώς κουμπώνει το φουρό. Πώς τοποθετείται και πώς αφαιρείται το πέπλο ή άλλα αξεσουάρ. Πώς τοποθετούνται σωστά τα cups ή αν υπάρχουν περίεργα σημεία στο σχέδιο που πρέπει να δώσετε σημασία. Το νυφικό σας θα έχει κορδόνια στην πλάτη, κουμπιά ή κάτι άλλο; Θα πρέπει λοιπόν, να γνωρίζουν πώς θα τα δέσουν ή κουμπώσουν για να είναι τέλεια η εφαρμογή του πάνω σας.

Επίσης, θα πρέπει να μάθουν αν μπορούν να σιδερώσουν το φόρεμα με ατμό ή χωρίς, στην περίπτωση που τελευταία στιγμή χρειαστεί φρεσκάρισμα. Τέλος, αν πέσει κάτι πάνω του από μια απροσεξία, θα πρέπει να γνωρίζουν πώς μπορούν να καθαρίσουν με ασφάλεια το συγκεκριμένο ύφασμα.

Πότε γίνεται η τελευταία πρόβα νυφικού

Φροντίστε η τελική σας πρόβα να γίνει το αργότερο τρεις με τέσσερις ημέρες πριν το γάμο. Έτσι, εξασφαλίζετε ότι δεν θα υπάρξει σημαντική αλλαγή στα μέτρα του σώματός σας, μέχρι τη μέρα του γάμου σας.

Παράλληλα, θα έχετε και ένα ασφαλές χρονικό περιθώριο για οποιαδήποτε διόρθωση της τελευταίας στιγμής. Αυτά τα χρονικά όρια αλλάζουν, ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες που μπορεί να ισχύουν σε κάθε νύφη και κάθε γάμο.

Η παραλαβή του νυφικού σας πρέπει να γίνει από εσάς

Όταν η τελική πρόβα σας είναι πλήρης, αν δεν παραλάβετε την ίδια στιγμή το νυφικό σας, τότε προγραμματίστε την ημέρα που θα το παραλάβετε. Αυτή εξαρτάται από το μέρος που θα λάβει χώρα ο γάμος σας. Αν γίνει μακριά από τον οίκο νυφικών που έχετε παραγγείλει το φόρεμά σας, προσπαθήστε να το πάρετε ίσως και δέκα μέρες πριν. Έτσι, δεν θα έχετε άγχος μέχρι την τελευταία στιγμή. Εάν ο γάμος πραγματοποιηθεί κοντά μπορείτε να το παραλάβετε κάποια ημέρα της εβδομάδας του γάμου.

Όταν εκείνη η ημέρα φθάσει, πηγαίνετε εσείς να παραλάβετε το νυφικό και δοκιμάστε το για τελευταία φορά. Όλοι ξέρουμε ότι η πίεση των τελευταίων ημερών έχει επιπτώσεις στην όρεξή σας. Οπότε, ένα τελευταίο επιτόπιο στενεματάκι, είναι πιθανό να χρειαστεί. Φυσικά, εσείς είστε και το πιο κατάλληλο πρόσωπο για να βεβαιωθεί ότι όλες οι διορθώσεις έχουν γίνει σωστά. Φυσικά, είστε και η μοναδική που θα διαπιστώσετε ότι νιώθετε τέλεια φορώντας το νυφικό σας.

Το νυφικό σας μετά τον γάμο σας

Καλύτερα να ασχοληθείτε με το τι θα γίνει το νυφικό σας μετά το γάμο, πριν ακόμη γίνει ο γάμος σας. Προετοιμαστείτε ζητώντας πληροφορίες για το πώς, το πού και το πότε. Το καθάρισμα, η συντήρηση και η αποθήκευση του νυφικού σας είναι σοβαρή υπόθεση. Αποτελεί ένα ολόκληρο θέμα που θα αναπτυχθεί χωριστά.

Φροντίστε, τουλάχιστον, αμέσως μετά το γάμο το νυφικό να επιστρέψει στον οίκο από τον οποίο το νοικιάσατε, ώστε να καθαριστεί άμεσα. Αν το έχετε αγοράσει, στείλτε το σε ένα καθαριστήριο που αναλαμβάνει καθαρισμό νυφικών φορεμάτων.

Εναλλακτικά, σε συνεννόηση με το κατάστημα που το αγοράσατε, δώστε το να σας το καθαρίσουν και παραλάβετέ το έτοιμο στη θήκη αποθήκευσης, εφόσον διαθέτουν τέτοια υπηρεσία.

Για να ξέρετε, όμως, τι θα κάνετε, πρέπει να συλλέξετε πληροφορίες νωρίτερα. Αν φύγετε αμέσως μετά το γάμο για το ταξίδι του μέλιτος, ζητήστε από τη μητέρα σας ή κάποιο δικό σας άνθρωπο να αναλάβει τις παραπάνω εργασίες.

Η συντακτική ομάδα του www.teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.