Αρχική » Μόδα » Νυφικό » Η εμπειρία της δεύτερης πρόβας νυφικού
Η δεύτερη πρόβα νυφικού και τα μυστικά της

Η εμπειρία της δεύτερης πρόβας νυφικού

Για την πρώτη πρόβα του νυφικού σας, αφιερώσαμε ολόκληρα άρθρα. Το ίδιο σημαντική και ενδιαφέρουσα όμως, είναι και η δεύτερη πρόβα, για την οποία πρέπει επίσης να σας πληροφορήσουμε αναλόγως.

Η δεύτερη πρόβα νυφικού είναι ξεχωριστή εμπειρία και σημαντικό στάδιο

Είκοσι περίπου ημέρες πριν από το γάμο σας, θα πρέπει να έχετε προγραμματίσετε μια δεύτερη πρόβα για το νυφικό σας. Για να είστε σωστά προετοιμασμένη, θα πρέπει να έχετε μαζί σας, τα νυφικά παπούτσια, το κόσμημα και όποιο άλλο αξεσουάρ έχετε σχεδιάσει να φορέσετε τη μεγάλη μέρα. Σε αυτή την πρόβα ζητήστε να σας προτείνουν διάφορα αξεσουάρ που μπορείτε να δοκιμάσετε, όπως για παράδειγμα πέπλα σε διάφορα μήκη. Έτσι θα δείτε αν κάποιο σας ταιριάζει περισσότερο ή αν σας ταιριάζει γενικά το πέπλο.

Αν δεν είστε βέβαιες ποια ακριβώς αξεσουάρ θα φορέσετε και ποια να αφήσετε σπίτι, πάρτε μαζί σας μια φωτογραφική μηχανή. Απαθανατίσετε όλους τους συνδυασμούς και κατόπιν αποφασίστε ποιος “δένει” καλύτερα με το νυφικό σας.

Μια σημαντική διευκρίνιση σχετικά με τις φωτογραφίες

Στους οίκους νυφικών και τα ατελιέ δεν επιτρέπονται η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση όταν τους επισκέπτεστε αναζητώντας το νυφικό σας και είναι απόλυτα λογικό. Όταν όμως καταλήξετε στο τέλειο νυφικό για εσάς και το κλείσετε, καλό είναι να ρωτήσετε αν στις πρόβες μπορείτε να φωτογραφήσετε εσάς φορώντας το νυφικό σας. Έτσι, θα κρατήσετε μερικές στάσεις που θα σας βοηθήσουν στη συνέχεια ακόμη και στην απόφαση για το νυφικό σας χτένισμα. Το πιθανότερο είναι ότι θα σας το επιτρέψουν, αλλά κι εσείς θα πρέπει να είστε προσεκτικές και διακριτικές. Μην το παρακάνετε και μη τις δημοσιεύετε στα social media!

Τι πρέπει να προσέξετε στην δεύτερη πρόβα νυφικού

Στη δεύτερη πρόβα θα πρέπει να σιγουρευτείτε για ορισμένα σημαντικά θέματα, που αναλύονται στη συνέχεια.

  • Προσέξτε αν όλες οι ατέλειες που εντοπίσατε στην πρώτη πρόβα έχουν διορθωθεί
  • Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να κινηθείτε άνετα με το νυφικό σας
  • Σιγουρευτείτε ότι το φόρεμά σας «μένει» σε μια θέση καθώς κινείστε
  • Προσέξτε ότι δεν υπάρχει κανένα προφανές ζάρωμα, συσσώρευση ή τράβηγμα υφάσματος.
  • Κοιτάξτε αν το μάκρος της φούστας – ασχέτως της ουράς που πιθανόν να υπάρχει – είναι ένα πόντο από το έδαφος
  • Δείτε αν το κέντημα είναι όσο πλούσιο το ζητήσατε

Χρειάζονται άλλες πρόβες;

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης πρόβας, θα πρέπει να μιλήσετε ελεύθερα για όποιο ελάττωμα βλέπετε και για κάτι που δεν σας αρέσει και πρέπει να τροποποιηθεί. Όχι φυσικά στον “κορμό” του στυλ του νυφικού, αλλά στην εφαρμογή ή σε κάποια λεπτομέρεια. Αν θέλετε αλλαγή στο κύριο μέρος, σημαίνει ότι μάλλον έχετε διαλέξει εξ’ αρχής λάθος σχέδιο.

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα εφαρμογής, θα πρέπει να προγραμματίσετε και τρίτη πρόβα, ίσως και τέταρτη. Γενικά θα κάνετε όσες πρόβες κρίνετε, μαζί με τον άνθρωπο που το έχει αναλάβει, ότι χρειάζεται να γίνουν για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε φορά θα ζητάτε αλλαγές. Σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν πρόβες για να διορθώνονται ελαττώματα που υπάρχουν ή να στενεύει το νυφικό όπου χρειάζεται στην περίπτωση που χάνετε κιλά. Στην περίπτωση που είστε έγκυος, θα πρέπει να γίνουν αρκετές πρόβες, ανάλογα και με τον ρυθμό που παίρνετε κιλά από την εγκυμοσύνη σας. Τότε, βέβαια, θα πρέπει να επιλέξετε κι ένα βολικό σχέδιο νυφικού.

Η συντακτική ομάδα του www.teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.