Αρχική » Μόδα » Νυφικό » Τι σας περιμένει στην πρώτη πρόβα νυφικού;
Η πρώτη πρόβα νυφικού και όσα πρέπει να γνωρίζει η νύφη

Τι σας περιμένει στην πρώτη πρόβα νυφικού;

Μην αφήσετε τις μικρές λεπτομέρειες να περάσουν απαρατήρητες τώρα που καταλήξατε και αγοράσατε ή νοικιάσατε το νυφικό σας. Από την πρώτη πρόβα νυφικού ως και την τελική, εδώ είναι η πηγή για να μάθετε τι πρέπει να αναμένετε, αλλά και τι πρέπει να κάνετε για να είστε έτοιμη για την τελική ευθεία!

Πριν από την πρώτη πρόβα νυφικού

Σκεφτείτε τα αξεσουάρ – κόσμημα, κουάφ, πέπλο κλπ – τα οποία θέλετε να φορέσετε με το φόρεμά σας. Αγοράστε τα εσώρουχα και τα νυφικά παπούτσια σας. Θα πρέπει να έχετε το εσώρουχο και τα παπούτσια σας σε όλες τις πρόβες. Μια απλή αλλαγή στο στηθόδεσμο ή κάποια αλλαγή στο ύψος των τακουνιών, μπορεί να προκαλέσει ελαττώματα στην εφαρμογή του νυφικού.

Η πρώτη πρόβα νυφικού

Η πρώτη πρόβα του νυφικού που επιλέξατε, συνήθως πραγματοποιείται περίπου τέσσερις εβδομάδες πριν από την ημέρα του γάμου σας. Ακριβώς όπως όταν αναζητούσατε και τελικά  “κλείσατε” το νυφικό σας, βοηθάει να πάτε παρέα με μια φίλη ή με ένα συγγενικό πρόσωπο εμπιστοσύνης. Η παρουσία του στην πρώτη πρόβα είναι σημαντική γιατί θα σας δώσει το απαραίτητο feedback. Και μην ξεχάσετε το στηθόδεσμο και τα παπούτσια σας, μαζί με οποιαδήποτε άλλο αξεσουάρ έχετε αγοράσει. Έτσι θα μπορείτε να δείτε πώς και αν όλα ταιριάζουν μεταξύ τους.

Η πρώτη πρόβα για το νυφικό σας γίνεται κυρίως για δύο λόγους

Η πρώτη πρόβα γίνεται για να βεβαιωθείτε πρώτον ότι το νυφικό είναι στο σωστό μέγεθος και ότι έχουν γίνει οι σημαντικές αλλαγές που ίσως θέλατε, όταν το “κλείσατε”. Δεύτερον ότι η μοδίστρα που το έχει αναλάβει ξέρει τι κάνει. Με τον όρο “μοδίστρα” εννοούμε γενικά τον άνθρωπο ενός ατελιέ, καταστήματος, οίκου κλπ που ασχολείται με τη ραφή! Μια μοδίστρα έχει συνήθως μία βοηθό, η οποία μπορεί να είναι και η κοπέλα που σας εξυπηρέτησε για να αποφασίσετε για το νυφικό ή κάποια άλλη από το υπόλοιπο προσωπικό. Είναι το άτομο που σας βοηθά να φορέσετε το νυφικό σας – πολλές φορές έχει και εκείνη γνώσεις μοδιστρικής, έστω και βασικές.

Τι συμβαίνει στην πρώτη πρόβα νυφικού και που πρέπει να δώσετε προσοχή

Στην πρώτη πρόβα νυφικού η μοδίστρα θα πρέπει να αρχίσει να παρατηρεί πού χρειάζεται διορθώσεις το φόρεμα. Που χρειάζεται πιθανόν να στενέψει, που να φαρδύνει, που να κοντύνει, που να μακρύνει, που να προσθέσει μια λεπτομέρεια κλπ.

Ποιος είναι ο δικός σας ρόλος στην πρώτη πρόβα

Ενώ λοιπόν εκείνη είναι απασχολημένη με την εφαρμογή του νυφικού, εσείς κοιτάξτε προσεχτικά τα υλικά, το κέντημα, προσπαθήστε να καταλάβετε πως νιώθετε την εφαρμογή του μπούστου στο στήθος. Βεβαιωθείτε αν νιώθετε καλά το ρούχο στη μέση σας. Αν εφαρμόζει καλά στο σώμα σας και αν κολακεύει τα ωραία σημεία του. Εξετάστε πολύ το ράψιμο και τη δουλειά στο κέντημα. Όλα φαίνονται καλοραμμένα;

Κοιτάξτε το νυφικό στον καθρέφτη από όλες τις πλευρές και ιδιαίτερα το πίσω μέρος, το οποίο θα φαίνεται όλη την ώρα του μυστηρίου. Μιλήστε αν δείτε κάτι που δε θα σας αρέσει, αλλιώς σιωπήστε για πάντα 😉 Αυτή είναι η ώρα που θα ζητήσετε αυτό που θέλετε! Είναι η δική σας ώρα. Η ώρα της νύφης.

Η μοδίστρα θα πρέπει να είναι σε θέση να σας πει γιατί κάθε πρόβλημα υπάρχει και τι μπορεί να γίνει για να ξεπεραστεί. Φυσικά θα γίνουν και άλλες πρόβες, έτσι ώστε το νυφικό να εφαρμόσει τέλεια. Πιθανόν μέχρι τελευταία στιγμή να χρειάζεται να στενεύει. Οι περισσότερες νύφες χάνουν μερικά κιλά από την υπερεργασία και το άγχος των ημερών. Αν επιπλέον ακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα δίαιτας, θα πρέπει να ενημερώσετε αναλόγως.

Θα πρέπει να παραμείνετε ήρεμες και η διάθεσή σας να είναι ευχάριστη όταν προβάρετε το φόρεμά σας, ακόμη και αν βλέπετε στην πορεία διορθώσεις που πρέπει να γίνουν και δεν είχατε αντιληφθεί νωρίτερα. Γι’ αυτό γίνονται οι πρόβες. Για να εφαρμόζει άψογα στο σώμα σας το νυφικό που διαλέξατε. Γι’ αυτό να είστε ευδιάθετες και να θυμάστε ότι είναι η μέρα σας. Ότι είναι κάτι που γίνεται μια φορά στη ζωή σας και οφείλετε να ευχαριστηθείτε με όλη την ψυχή σας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μη ξεχάσετε να κανονίσετε την επόμενη πρόβα σας πριν αποχωρήσετε από τον οίκο νυφικών.

Η συντακτική ομάδα του www.teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.