Catering Δεξίωσης

Τι ισχύει για ένα σερβιριστό μενού

Σερβιριστό μενού και όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στη γλώσσα των ανθρώπων του catering, με τον όρο «σερβιριστό», εννοείται ότι το μενού που προτείνεται, θα σερβιριστεί στους καλεσμένους με τη σειρά των πιάτων που έχει οριστεί. Αυτός είναι και ο πιο παραδοσιακός τρόπος γαμήλιου γεύματος, όπου όλοι έχουν τη θέση τους στο τραπέζι και ο σερβιτόρος φροντίζει να εξυπηρετεί κάθε καλεσμένο πηγαίνοντάς του τα πιάτα με τη σειρά που ορίστηκε, τα ποτά, το γλυκό και ότι άλλο έχει συμφωνηθεί με το ζευγάρι.

Πότε να προτιμήσετε σερβιριστό μενού

Συνήθως είναι ανάμεσα στις ακριβές περιπτώσεις, γιατί όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται περισσότερο προσωπικό, μετρ, σερβιτόροι και βοηθοί για να είναι άψογη η εξυπηρέτηση.  Αν αυτό το κόστος μπορείτε να το εξυπηρετήσετε, τότε για ένα γάμο με επίσημο ύφος, το σερβιριστό μενού είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Φυσικά είναι πολύ πιο ευχάριστο για τους καλεσμένους σας, διότι όλοι τακτοποιούνται στις θέσεις τους, γνωρίζονται με τους υπόλοιπους που κάθονται στο ίδιο τραπέζι και δεν χρειάζεται να σηκωθούν ξανά και να σερβιριστούν μόνοι τους. Ο σερβιτόρος με τον βοηθό θα φροντίσουν για το σερβίρισμα και την εξυπηρέτησή τους.

{loadposition banner_con}Παρουσίαση του μενού στους καλεσμένους

Στο σερβιριστό μενού, που αποτελείται από συγκεκριμένο αριθμό πιάτων, καλό είναι να υπάρχει σε κάθε τραπέζι σε ένα ειδικό stand τυπωμένο το μενού, ώστε οι καλεσμένοι να γνωρίζουν τις γεύσεις που θα απολαύσουν κατά τη διάρκεια του γεύματος ή του δείπνου. Μάλιστα με τη βοήθεια του τυπογράφου, του διοργανωτή γάμων ή του υπεύθυνου του Catering μπορείτε να βρείτε πολύ όμορφους τρόπους για την παρουσίαση του μενού. Εναλλακτικά, στην είσοδο του χώρου της δεξίωσης, μπορείτε να στήσετε σε ένα καβαλέτο έναν προσωποποιημένο πίνακα  που θα τον “στεφανώσετε” με λουλούδια, στον οποίο θα ανάγραψετε το μενού της δεξίωσης.

Ιδιαιτερότητες ενός σερβιριστού μενού συγκεκριμένων πιάτων

Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας, ότι εφόσον τα πιάτα του μενού είναι συγκεκριμένα, δεν υπάρχει η ποικιλία γεύσεων που βρίσκουμε σε άλλους τύπους μενού. Αυτό φυσικά, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την ποιότητα και τη γεύση, που ίσως να είναι και αξεπέραστες. Πρέπει όμως οπωσδήποτε να ζητήσετε – μέσω της πρόσκλησης – από τους καλεσμένους σας, να σας ενημερώσουν αν υπάρχει ανάγκη προετοιμασίας κάποιου ιδιαίτερου φαγητού, λόγω διαβήτη, χορτοφαγίας κλπ. για να ενημερώσετε με τη σειρά σας το Catering, να ετοιμάσει τον ανάλογο αριθμό μερίδων. Οι καλεσμένοι σας, θέλετε να μείνουν ευχαριστημένοι και να απολαύσουν φαγητό που επιτρέπεται να φάνε.

Η συντακτική ομάδα του www.teleiosgamos.gr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply