Νυφικά κατάλληλα ανά σωματότυπο

Κατάλληλα νυφικά για κάθε τύπο σώματος

Προσπαθείτε να ανακαλύψετε το νυφικό που θα κολακεύει την σιλουέτα σας; Τι μπορείτε να κάνετε όταν έχετε δοκιμάσει πολλά νυφικά, αλλά δεν μπορείτε να βρείτε το ιδανικό; Εάν είστε ψηλή και λεπτή, μπορείτε να φορέσετε τα πάντα και η εμφάνισή σας να είναι υπέροχη. Δεν είναι όμως το ίδιο εύκολο, αν είστε λίγο κοντύτερη, αν έχετε περιφέρεια ή αν έχετε αρκετά μεγάλο στήθος. Κι αν έχετε κάποια κιλά παραπάνω, χρειάζεται ακόμη περισσότερη προσοχή, αλλά ένα είναι βέβαιο σε κάθε περίπτωση. Για κάθε γυναίκα υπάρχει το τέλειο νυφικό!

Πρακτικές συμβουλές για να ανακαλύψετε το νυφικό των ονείρων σας

Αυτό το άρθρο περιέχει πρακτικές συμβουλές για να ανακαλύψετε το νυφικό των ονείρων σας. Ο τρόπος για να βρείτε το ιδανικό φόρεμα για εσάς, είναι να ανακαλύψετε αρχικά ποιο στυλ ταιριάζει στον σωματότυπό σας.

Γι’ αυτό θα περιγράψουμε αρχικά τις καλύτερες επιλογές σχεδίων για διαφορετικούς σωματότυπους. Έτσι, θα βοηθηθούν οι νύφες που δεν έχουν τις τέλειες αναλογίες μοντέλου. Δηλαδή, κατά την άποψή μας, απευθυνόμαστε στη συντριπτική πλειοψηφία μας!

Σωματότυπος – Κλεψύδρα

Χαρακτηρίζεται έτσι ένα σώμα όταν το στήθος και οι γοφοί είναι σε αναλογία, έχουν τα ίδια μέτρα, ενώ η μέση είναι πολύ λεπτή. Μια γυναίκα έχει σωματότυπο – κλεψύδρα όταν διαθέτει καμπύλες, πλούσιο μπούστο και καλοσχηματισμένους γοφούς και το νούμερό της είναι τουλάχιστον το 50.

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία, τα κορίτσια με τέτοιου είδους σώματα τις περισσότερες φορές γίνονται παρανοϊκά με το στήθος τους και θέλουν να το μειώσουν! Όπως, επίσης, ανησυχούν και για τους γοφούς τους. Κορίτσια, το Τέλειος Γάμος έχει υπέροχα νέα για εσάς! Η πλειονότητα των στυλ δείχνουν όμορφα στο σωματότυπο – κλεψύδρα, υπό τον όρο να προσέξετε μερικούς βασικούς κανόνες για το νυφικό σας φόρεμα.

DO για το νυφικό για ένα σώμα τύπου “κλεψύδρα”

Το νυφικό σας φόρεμα μπορεί να είναι στράπλες. Τα στράπλες φορέματα φαίνονται φανταστικά σε κορμιά με έντονες καμπύλες! Προφανώς θα χρειαστείτε ιδιαίτερη προσοχή και υποστήριξη στο μπούστο, αλλά αξίζει τον κόπο. Η καλύτερη επιλογή είναι το στράπλες μπούστο συνδυασμένο με μια φούστα σε άλφα γραμμή. Επίσης και ένα χυτό, ριχτό φόρεμα είναι ιδανική επιλογή, σε αντιδιαστολή με ένα νυφικό σχεδιασμένο σε δυο κομμάτια (μπούστο-φούστα). Τα δύο κομμάτια θα κόψουν την εμφάνισή σας στη μέση, κάτι που θα τονίσει περισσότερο τις καμπύλες σας (βέβαια … και γιατί όχι;).

Σε περίπτωση που δεν ενθουσιάζεστε με το στράπλες μπούστο, τότε ένα καρέ σε σχήμα βε (V), να ξέρετε ότι κολακεύει πολύ ένα πλούσιο στήθος. Το βε καλό είναι να είναι βαθύ (στο σημείο που νιώθετε εσείς άνετα), καθώς ένα κλειστό ντεκολτέ μπορεί να δείχνει το στήθος μεγαλύτερο. Κολακεύει, επίσης, κι ένα ντεκολτέ σε μορφή βε, έχοντας αφήσει τους ώμους γυμνούς, οι οποίοι πιο χαμηλά αγκαλιάζονται με λεπτά μανίκια που καλύπτουν ένα μέρος του χεριού.

Το ιδανικότερο σχέδιο για τη φούστα είναι η άλφα γραμμή και μπορεί να είναι και ελαφρώς πλούσια και φαρδιά. Αν θέλετε ουρά ή όχι, είναι δική σας επιλογή.

Τα ντραπέ σχέδια και οι πιέτες είναι άριστη επιλογή για την νύφη με σωματότυπο – κλεψύδρα. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, τα ντραπέ και οι πιέτες μπορούν να κολακέψουν αφάνταστα το γυναικείο σώμα, κάτι που όλες θέλουμε.

DON’T για το νυφικό για ένα σώμα τύπου “κλεψύδρα”

Αποφύγετε τις στενές γραμμές! Είναι περισσότερο κατάλληλες για ψηλές, λεπτές κοπέλες που έχουν μέγεθος 46 ή 48. Η μόνη περίπτωση, που ένα στενό φόρεμα κολακεύει μια νύφη με σωματότυπο – κλεψύδρα, ισχύει αν η κοπέλα είναι ψηλή. Αλλά, γενικά, οι στενές γραμμές είναι ιδανικές για κορίτσια αδύνατα που διαθέτουν ύψος, γιατί πολλές φορές μπορεί να τονίσουν κάποια σημεία που ίσως να θέλουμε να υποβιβάσουμε ή και να κρύψουμε.

Επιπλέον, αποφύγετε τις φούστες με τις σούρες, γιατί θα σας προσθέσουν όγκο στην περιφέρεια.

Σωματότυπος – Αχλάδι

Παρόμοιοι κανόνες ισχύουν, όπως και στον σωματότυπο – κλεψύδρα. Θα πρέπει να πετύχετε μια ισορροπία στο επάνω και στο κάτω μέρος του σώματός σας.

DO για το νυφικό για ένα σώμα τύπου “αχλάδι”

Φορέστε νυφικό σε άλφα γραμμή με στράπλες μπούστο, καθώς είναι μια θαυμάσια επιλογή για τη νύφη, η οποία διαθέτει σωματότυπο – αχλάδι. Οι ακάλυπτοι ώμοι, οι οποίοι αγκαλιάζονται με διακριτικά, λεπτά μανίκια ή το καρέ σε σχήμα βε (V) είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή. Με φούστα σε άλφα γραμμή ταιριάζει ιδανικά, αφού βοηθάει να υπάρχει μια ισορροπία στη φιγούρα.

Τα σχέδια που είναι δύο κομμάτια είναι εκλεκτή προτίμηση, δεδομένου ότι το μπούστο είναι μικρότερο και κοντύτερο από τους γοφούς. Μπορείτε να έχετε ένα εντυπωσιακά κεντημένο μπούστο, συνδυασμένο με μια φούστα σε άλφα γραμμή. Έτσι θα δημιουργείται η ψευδαίσθηση της φιγούρας με τις σωστές αναλογίες. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να ηχεί παράξενα, αλλά πραγματικά ισχύει!

Όπως και στον σωματότυπο – κλεψύδρα, έτσι και στον σωματότυπο – αχλάδι τα ντραπέ και οι πιέτες στο μπούστο, όταν συνδυάζονται με φούστα σε άλφα γραμμή είναι πολύ καλή επιλογή. Τα διαγώνια ντραπέ είναι περισσότερο κολακευτικά. Φορέστε ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό μπούστο, το οποίο θα τραβήξει όλη την προσοχή από το υπόλοιπο νυφικό.

DON’T για το νυφικό για ένα σώμα τύπου “αχλάδι”

Μην επιλέξετε χυτά ή στενά φορέματα. Δεν κολακεύουν τις γυναίκες που διαθέτουν σωματότυπο – αχλάδι, χωρίς καμία εξαίρεση! Ακόμη κι εκείνες που είναι ψηλές είναι καλύτερα να τα αποφύγουν, γιατί πολύ απλά διαγράφουν την περιφέρεια.

Επίσης, αποφύγετε τις φούστες με τις σούρες, γιατί προσθέτουν επιπλέον όγκο στην περιφέρειά σας.

Η μικροσκοπική, λεπτοκαμωμένη νύφη

Εάν δεν διαθέτετε ύψος και είσαστε λεπτοκαμωμένη, έχετε διαφορετικές επιλογές. Οφείλετε να προτιμήσετε το σχέδιο που θα σας κολακέψει και θα αναδείξει τα δυνατά σας σημεία.

DO για το νυφικό για μια λεπτοκαμωμένη και μικροσκοπική νύφη

Αφήστε ακάλυπτους τους ώμους σας, προτιμήστε χαμηλά ντεκολτέ, λεπτά τιραντάκια, φούστες σε άλφα γραμμή ή όχι πολύ φαρδιές. Αν η φούστα είναι υπερβολικά φαρδιά, υπάρχει περίπτωση να “χαθείτε” μέσα στο νυφικό. Μπορεί, βέβαια, να υπάρχουν εξαιρέσεις, και τα φαρδιά νυφικά που είναι πολύ ρομαντικά να είναι ιδανικά για το στυλ κάποιων κοριτσιών. Αλλά αυτό το στυλ δεν κολακεύει όλες τις μικροσκοπικές νύφες.

Ίσως να χρειαστεί να δώσετε περισσότερη προσοχή στο μπούστο, επιλέγοντας να είναι πιο εκθαμβωτικό από την φούστα. Θα έχετε πολλές επιλογές που θα σας κολακεύουν, γι’ αυτό αποφύγετε εκείνες που δεν σας ταιριάζουν.

DON’T για το νυφικό για μια λεπτοκαμωμένη και μικροσκοπική νύφη

Μην επιλέξετε χυτά, στενά νυφικά μέσα στα οποία θα “εξαφανιστείτε”. Σε περίπτωση που επιθυμείτε πιο ίσιες γραμμές, επιλέξτε την γοργονέ γραμμή, που είναι στενή μέχρι τους μηρούς και ανοίγει από εκεί και κάτω.

Δοκιμάστε στις νυφικές πρόβες και ένα μακρύ, μονό πέπλο, το οποίο πιθανόν να σας κολακεύει πολύ και να συμπληρώνει φανταστικά τη νυφική σας εμφάνιση.

Η πληθωρική νύφη, πάνω από νούμερο 52

Οι νύφες που το μέγεθός τους είναι πάνω από 52 ίσως να μην εντοπίσουν το νυφικό τους το ίδιο γρήγορα, αλλά σίγουρα θα βρουν εκείνο που θα τις εντυπωσιάσει. Για να είμαστε αρκετά ειλικρινείς, παλαιότερα οι περισσότεροι σχεδιαστές “ξεχνούσαν” τις πληθωρικές γυναίκες και απέφευγαν να κατασκευάζουν νυφικά για μεγαλύτερα νούμερα. Ευτυχώς που τα τελευταία χρόνια, αυτό έχει αλλάξει και πλέον υπάρχουν εταιρείες συμπληρώνουν τις συλλογές τους με νυφικά σε μεγάλα μεγέθη ή ειδικεύονται σε αυτά.

Χρειάζεται περισσότερη προσοχή για να βρεθεί το ιδανικό ύφος για εσάς, αλλά με τις σωστές οδηγίες μπορείτε αληθινά να υιοθετήσετε μια μυθική εικόνα. Κοιτάξτε όμως την πραγματικότητα κατάματα και να αποδεχθείτε ότι τα νυφικά των περιοδικών φοριούνται από μοντέλα. Αρκετά στυλ μπορεί να μην σας κολακεύουν, γι αυτό είναι απαραίτητο να τα δοκιμάσετε πάνω σας και να μη μείνετε στην εικόνα. Μπορεί να επιλέξετε ένα νυφικό φόρεμα από το περιοδικό που σας έχει εντυπωσιάσει, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα σας ταιριάζει όμορφα.

Η καλύτερη ιδέα είναι να προτιμήσετε ένα φόρεμα που θα αναδεικνύει τα ωραία σημεία του σώματός σας και θα καλύπτει εκείνα που συγκαταλέγονται σε μεγάλα ατού. Εδώ είναι ορισμένες προτάσεις.

DO για το νυφικό για μια πληθωρική νύφη

Επιλέξτε φορέματα με διακριτικά κεντήματα και σχέδια. Παραδείγματος χάριν, ένα μπούστο με βαθύ ντεκολτέ, μακρόταλο, με λεπτοκαμωμένο κέντημα, συνδυασμένο με μια ανάλαφρη φούστα σε άλφα γραμμή, με ή χωρίς ουρά, είναι μια άριστη επιλογή για μια πληθωρική νύφη. Το ντεκολτέ σε σχήμα βε (V) και μανίκια, αν επιθυμείτε, είναι από τις καλύτερες προτάσεις. Νυφικά σχεδιασμένα σε δύο κομμάτια είναι τις περισσότερες φορές πιο κολακευτικά.

Η καλύτερη επιλογή είναι ένα εφαρμοστό μπούστο με ελαφρύ κέντημα ή μια διακριτική δαντέλα και μια φούστα σε άλφα γραμμή. Τα ντραπέ δείχνουν εξίσου όμορφα, κυρίως τα διαγώνια και τα οριζόντια.

DON’T για το νυφικό για μια πληθωρική νύφη

Αποφύγετε τις φαρδιές φούστες με σούρες, γιατί προσθέτουν όγκο στην περιφέρεια. Χυτές γραμμές κολακεύουν την πληθωρική νύφη, αν είναι ψηλή. Μια κοπέλα που έχει μέγεθος 54 ή 56 και δεν διαθέτει ύψος, είναι καλύτερα να αποφύγει την χυτή, ριχτή γραμμή. Αν έχετε τετράγωνους ώμους, προτιμήστε ένα φόρεμα στράπλες, το οποίο να έχει πολύ καλή εφαρμογή.

Η καλύτερη συμβουλή για τις νύφες που διαθέτουν παραπανίσια κιλά είναι να επιλέξουν ένα νυφικό φόρεμα με διακριτικό στόλισμα, συνδυασμένο με το ύφασμα που σας αρέσει.

Τελικά, κάθε νύφη μπορεί και πρέπει να αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της την ημέρα του γάμου της. Οι επιλογές πλέον είναι πάρα πολλές και όλες οι νύφες έχουν την δυνατότητα να είναι ξεχωριστές και εκθαμβωτικές. Το σημαντικότερο από όλα είναι να είναι ο εαυτός της και το στυλ του νυφικού της, όχι μόνο να κολακεύει τον σωματότυπό της, αλλά και να αναδεικνύει την προσωπικότητά της.

Η συντακτική ομάδα του τέλειος γάμος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.