Αρχική » Ομορφιά » Νυφικά Χτενίσματα » Δώστε λάμψη στα μαλλιά σας
Image

Δώστε λάμψη στα μαλλιά σας

Ξέρετε ότι το καλύτερο προϊόν που θα πρέπει να αγοράσετε για να προσθέσετε λάμψη στα μαλλιά σας είναι μια βούρτσα κατάλληλη για τη τρίχα σας;

Σας συνιστούμε να αποκτήσετε μία βούρτσα κατασκευασμένη από φυσικές τρίχες τοποθετημένες σε ένα μαξιλάρι – υπόστρωμα. Οι φυσικές τρίχες έχουν μικροσκοπικές και καλυμμένες επιστρώσεις, οι οποίες καθαρίζουν τα μαλλιά και τους προσδίδουν ελαστικότητα και ακτινοβολία. Το μαξιλάρι – υπόστρωμα επιτρέπει στη βούρτσα να υποτάσσει και να συμμορφώνει το σχήμα και τη μορφή των μαλλιών, χωρίς να αφαιρούνται τρίχες, ενώ τα βουρτσίζετε.

Σας δίνουμε κάποιες συμβουλές για το πως θα χρησιμοποιείτε τη βούρτσα σας

Ποτέ μη βουρτσίζετε βρεγμένα μαλλιά. Τα βρεγμένα μαλλιά επιμηκύνονται πολύ πιο εύκολα από τα στεγνά και με το βούρτσισμα σπάει και αδυνατίζει την τρίχα. Η πίεση του βουρτσίσματος μπορεί, πραγματικά να προκαλέσει περισσότερη ζημιά από καλό. Πολλοί ειδικοί συνιστούν την αναμονή μερικών ωρών μετά το λούσιμο, πριν βουρτσίσετε τα μαλλιά σας. Η καλύτερη μάσκα για τα μαλλιά σας είναι το ελαιόλαδο, το οποίο τους δίνει όγκο και τα κάνει ανάλαφρα.

Βουρτσίστε τα μαλλιά σας από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Το ελαιόλαδο αναπαράγει θυλάκια τριχών, προστατεύει και ενυδατώνει τα μαλλιά. Με το βούρτσισμά από τη ρίζα μέχρι τις άκρες διανέμεται το λάδι ομοιόμορφα. Αυτό είναι σημαντικό, εάν έχετε μακριά μαλλιά. Χωρίς βούρτσισμα, το λάδι μπορεί να μη απλωθεί μέχρι τις άκρες, όπου χρειάζεται περισσότερο.

Αρχικά χτενίστε και ξεμπλέξτε τις μπερδεμένες μάζες. Εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα για το styling των μαλλιών σας, ίσως το βρείτε ευκολότερο να τα ξεμπερδέψετε πρώτα και έπειτα να τα βουρτσίσετε. Το βούρτσισμα βοηθάει, επίσης, στην αφαίρεση της σκόνης, της βρωμιάς και της λακ που κάνουν την εμφάνιση των μαλλιών σας θαμπή και μουντή και μπορεί να θολώνουν ακόμη και το φυσικό χρώμα τους.

Αν έχετε σγουρά μαλλιά, το βούρτσισμα μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση για σας. Συζητείστε με τον κομμωτή ή την κομμώτρια σας για τις δυνατότητες και επιλογές που έχετε για υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Η συντακτική ομάδα του τέλειος γάμος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.