Προσωπικό, σερβιτόροι και μετρ στη δεξίωση

Μετρ και Προσωπικό

Αποφασίσατε να κάνετε δεξίωση μετά το γάμο σας και είστε στη φάση ανεύρεσης του χώρου. Ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια που πρέπει να ορίσετε είναι το προσωπικό που θα υπάρχει και ο μετρ της βραδιάς.

Ο Μετρ της Βραδιάς

Ο μετρ είναι ο άνθρωπος που θα συνεργαστείτε άμεσα, για να κυλήσει η βραδιά όπως ονειρευτήκατε. Μιλήστε μαζί του, και συμφωνήστε για τη ροή του προγράμματος. Αυτός θα είναι εκεί έτοιμος, όταν θα αρχίσουν να καταφθάνουν οι πρώτοι καλεσμένοι και θα έχει φροντίσει ώστε να είναι όλα  έτοιμα, ενώ οι άνθρωποί του θα βρίσκεται ο καθένας στο πόστο του εγκαίρως.

Σχεδιάστε μαζί την είσοδό σας στη δεξίωση και αυτός θα είναι ο τέλειος σκηνοθέτης, αφού θα επιμεληθεί ώστε να είναι όλα όπως ζητήσατε. Ο στολισμός, το τραπέζι της τούρτας, η σαμπάνια και τα ποτήρια.

Ο μετρ είναι αυτός που θα ειδοποιηθεί ότι φτάσατε και θα φροντίσει να ενημερώσει τον υπεύθυνο της μουσικής για να βάλει το τραγούδι που ζητήσατε, να ζητήσει ευγενικά από τον κόσμο να παραμείνει στις θέσεις τους και είναι αυτός που θα σας υποδεχθεί και θα σας οδηγήσει στο σημείο που βρίσκεται η τούρτα.

Είναι ο άνθρωπος που θα σας σερβίρει τόσο εκείνη τη στιγμή, όσο και όταν καθίσετε στο νυφικό τραπέζι. Όλο το βράδυ θα φροντίζει για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, αφού θα επιβλέπει και  θα οργανώνει το προσωπικό του. Όπως καταλάβατε ο μετρ είναι το δεξί σας χέρι εκείνη τη βραδιά, γι’ αυτό συζητήστε τα πάντα μαζί του. Είναι με το μέρος σας.

Το Προσωπικό της Βραδιάς

Το προσωπικό από την άλλη μεριά, κρατά στα χέρια του μεγάλο μέρος από την επιτυχία της δεξίωσης. Είναι αυτό που έρχεται σε άμεση επαφή με τον κόσμο, γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ευγενικό, χαμογελαστό και φιλότιμο για να εξυπηρετεί γρήγορα και αποτελεσματικά τους καλεσμένους.

Θα πρέπει να αντέχει ακόμη και τους “κακούς” πελάτες και να τους αντιμετωπίζει πάντα με ευγένεια. Σίγουρα πρέπει να επαρκεί και μάλιστα μια αντιστοιχία του τύπου ένας σερβιτόρος και ένας βοηθός ανά είκοσι άτομα, δύο τραπέζια δηλαδή συνήθως, είναι πολύ καλή αναλογία.

Απαραίτητο είναι επίσης να είναι έμπειρο, υπομονετικό με τους μικρούς μπόμπιρες και να θυμάται πάντα τι του ζητάνε οι πελάτες. Φυσικά πρέπει να φροντίζει να μην μένει το τραπέζι χωρίς νερό, ψωμί, αναψυκτικά, κρασί και ότι άλλο θεωρείται απαραίτητο.

Για να είστε σίγουροι ότι η δεξίωση θα στεφτεί με επιτυχία, συναντήστε ακόμη και στο πρώτο ραντεβού που θα κάνετε για τον χώρο, τον μέτρ. Αυτός είναι υπεύθυνος για όλα τα παραπάνω καθώς και για να σας κάνει τις προτάσεις του, ή να σας συμβουλέψει ακόμη και για το αν το μενού που επιλέξατε, σερβίρεται γρήγορα. Εμπιστευθείτε τον και θα βγείτε κερδισμένοι.

Για το teleiosgamos.gr
Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.