Όσα πρέπει να ξέρεις για τις γραμμές των νυφικών και τι ταιριάζει ανά τύπο σώματος

Νυφικός οδηγός του Τέλειος Γάμος για τις γραμμές των νυφικών

Την ημέρα του γάμου σας, θέλετε να φαίνεστε υπέροχη και εντυπωσιακή και συγχρόνως να αισθάνεστε άνετα. Αυτό σημαίνει ότι το νυφικό σας φόρεμα θα προσαρμοστεί στα μέτρα σας, χωρίς ζάρες και τραβήγματα.

Αν και οι πρόβες είναι ένα σημαντικό μέρος αυτής της διαδικασίας, η ανακάλυψη του κατάλληλου στυλ νυφικού για το σωματότυπό σας και την προσωπικότητά σας, θα πρέπει να γίνει προτού ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς.

Αρχικά, μάθετε ποιες είναι οι βασικές νυφικές γραμμές, και τι στυλ ταιριάζει καλύτερα στον τύπο του σώματός σας. Μόλις επιλέξετε το νυφικό των ονείρων σας και το παραγγείλετε, θα έχετε μια συνεργασία με τον οίκο νυφικών για τις νυφικές πρόβες, μέχρι την γαμήλια ημέρα.

Οι γραμμές των νυφικών

Αρχικά καλείστε να επιλέξετε την γραμμή του νυφικού σας. Όλα τα νυφικά ανήκουν σε μία από τις τέσσερις γραμμές που ακολουθούν:

Φαρδιά γραμμή

Η πιο παραδοσιακή από όλες τις κατηγορίες, η φαρδιά γραμμή απεικονίζει ένα εφαρμοστό μπούστο, το οποίο ενώνεται με μια εντυπωσιακή, φαρδιά φούστα.

Αμπίρ γραμμή ή αυτοκρατορική

Η σφραγίδα της αμπίρ γραμμής είναι η ψηλή μέση της (ακριβώς κάτω από το στήθος), που ακολουθείται από μια χυτή φούστα.

Aλφα γραμμή (A γραμμή) ή πριγκιπική

Μια άλφα γραμμή χαρακτηρίζεται από τις κάθετες γραμμές που φαίνεται να ξεκινούν από τους ώμους και να καταλήγουν μέχρι κάτω σε μια φαρδιά φούστα, δημιουργώντας το σχήμα “A”.

Στενή γραμμή

Η στενή ή ριχτή γραμμή διαγράφει και ακολουθεί την γυναικεία σιλουέτα.

Τα dos και dont’s για τον σωματότυπό σας

Όλες θα θέλαμε κάποια σημεία του σώματός μας να τα αλλάζαμε, αν μπορούσαμε. Αφού όμως δεν μπορούμε, υπάρχουν πολλές λύσεις για να κολακέψουμε την σιλουέτα μας και να είμαστε κομψές και εκθαμβωτικές νύφες. Εξάλλου, σκεφτείτε ότι ο αγαπημένος σας έτσι σας ερωτεύτηκε και σας ζήτησε να παντρευτείτε! Το πιο βασικό, λοιπόν, είναι να έχετε αυτοπεποίθηση, να αισθάνεστε όμορφα με την εικόνα σας και τον εαυτό σας, να σκέφτεστε θετικά και με τις συμβουλές του Τέλειος Γάμος, θα ανακαλύψετε το ιδανικό ύφος για τον σωματότυπό σας.

Είστε μικροκαμωμένη νύφη (μινιόν)

Dos για το νυφικό φόρεμα

Είναι καλύτερο να ακολουθήσετε την απλότητα. Ένα χυτό ή ένα στενό νυφικό ή ένα νυφικό σε άλφα γραμμή είναι οι καλύτερες επιλογές, αφού αυτές οι γραμμές αναδεικνύουν την σιλουέτα σας. Προτιμήστε ντεκολτέ που θα τονίζουν τη θηλυκότητά σας, όπως στράπλες ή μανίκι στο πλάι έτσι ώστε να μένουν ακάλυπτοι οι ώμοι.

Dont’s για το νυφικό φόρεμα

Αποφύγετε νυφικά με τεράστιες φούστες και βαριά υφάσματα, μέσα στα οποία θα χωθείτε και θα φαίνεται σας να μην φοράτε εσείς το νυφικό, αλλά το νυφικό εσάς.

Είστε πάρα πολύ αδύνατη νύφη

Dos για το νυφικό φόρεμα

Με ένα φαρδύ νυφικό θα μοιάζετε σαν μια πανέμορφη μπαλαρίνα. Είναι μια πολύ θηλυκή γραμμή που θα προσδώσει ισορροπία στην εξωτερική σας εμφάνιση. Δοκιμάστε μια πολύ ανοιχτή πλάτη ή ένα εντυπωσιακό ντεκολτέ. Αλλά και η χυτή γραμμή είναι ιδανική για την σιλουέτά σας.

Dont’s για το νυφικό φόρεμα

Εάν ανησυχείτε για το καρέ σας, μήπως διαγράφονται τα κόκκαλα του στέρνου σας, μην επιλέξετε ανοιχτό ντεκολτέ, αλλά κλειστό με παρτούς ώμους. Και αν έχετε ανύπαρκτο στήθος, αποφύγετε ένα μπούστο κατασκευασμένο από σκληρό και άκαμπτο ύφασμα και υλικό.

Είστε νύφη με ανοιχτή λεκάνη (σχήμα – αχλάδι)

Dos για το νυφικό φόρεμα

Ένα στράπλες, φαρδύ νυφικό θα καλύψει το κάτω μέρος του σώματός σας και θα επικεντρωθεί στο καλύτερο, επάνω μέρος. Ένα ντεκολτέ ανοιχτό με μανίκια κοντά ή μακριά, αφήνοντας τους ώμους ακάλυπτους, ανοίγει τις πλάτες και θα υπάρχει περισσότερη αναλογία στο επάνω με το κάτω μέρος του σώματός σας.

Dont’s για το νυφικό φόρεμα

Μια χυτή γραμμή δεν θα σας κολακεύει, και ένα V(βε) ντεκολτέ θα οδηγεί τα μάτια προς τα κάτω, όπου εσείς δεν θέλετε να πάνε.

Είστε νύφη με ανοιχτή πλάτη

Dos για το νυφικό φόρεμα

Αφήστε σε κοινή θέα τους ώμους σας, φορέστε στράπλες φορέματα και ανοιχτά ντεκολτέ. Επιλέξτε ένα στενό μπούστο, το οποίο θα τονίζει τη μέση σας και θα δημιουργεί καμπύλες (σχήμα – κλεψύδρας).

Dont’s για το νυφικό φόρεμα

Η προσπάθεια να κρυφτούν οι ώμοι σας δεν συστήνεται, παράγει μερικές φορές το αντίθετο αποτέλεσμα, όπως και τα μανίκια που πέφτουν στο πλάι, τα οποία ανοίγουν τις πλάτες, κάτι που εσείς δεν χρειάζεστε.

Είστε νύφη με μεγάλο στήθος και καμπύλες (σχήμα – κλεψύδρα)

Dos για το νυφικό φόρεμα

Προβάλετε τη θετική πλευρά, τονίζοντας όμορφα το στήθος σας, και συγχρόνως τη θηλυκότητά σας, με ένα εντυπωσιακό μπούστο. Ή μειώστε τις καμπύλες φορώντας το κατάλληλο εσώρουχο, το οποίο θα σας μαζεύει. Για να υπάρχει ισορροπία συνδυάστε το μπούστο με μια φαρδιά φούστα.

Dont’s για το νυφικό φόρεμα

Προσέξτε μην περάσετε την λεπτή γραμμή μεταξύ της θηλυκότητας και της προκλητικότητας. Επικεντρωθείτε στο πρόσωπό σας. Αποφύγετε ένα εντυπωσιακό περιδέραιο, πάνω στο οποίο θα πέσουν όλα τα βλέμματα και κατ’ επέκταση θα φθάνουν στο στήθος.

Είστε ψηλή νύφη

Dos για το νυφικό φόρεμα

Οι ψηλές γυναίκες είναι υπέροχες με οποιοδήποτε νυφικό, από το ριχτό φόρεμα (αν είστε πολύ αδύνατη) μέχρι την άλφα και την φαρδιά γραμμή. Τονίστε την θηλυκότητά σας και την σιλουέτα σας με ένα εφαρμοστό μπούστο και ένα ανοιχτό ντεκολτέ.

Dont’s για το νυφικό φόρεμα

Αποφύγετε νυφικά κλειστά ως το λαιμό και μακριά μανίκια, γιατί προσθέτουν ύψος, όπως και οι κότσοι και οι τιάρες.

Είστε νύφη που δεν έχει εμφανή μέση

Dos για το νυφικό φόρεμα

Η αμπίρ γραμμή έγινε για εσάς. Και ένα νυφικό φαρδύ το οποίο θα τονίζει τη μέση σας, θα σας χαρίσει μια ποθητή εμφάνιση.

Dont’s για το νυφικό φόρεμα

Αποφύγετε τα χυτά και ριχτά φορέματα, τα οποία θα σας δείχνουν πιο μονοκόμματη, χωρίς καμπύλες.

Είστε νύφη με κοντή τάλια (δηλαδή είναι ψηλά η μέση σας)

Dos για το νυφικό φόρεμα

Ένα νυφικό φόρεμα σε άλφα ή πριγκιπική γραμμή, το οποίο να εφαρμόζει ωραία στο μπούστο, ανοίγοντας βαθμιαία σε μια φαρδιά φούστα, θα επιμηκύνει κομψά την σιλουέτα σας και θα τονίσει την κορμοστασιά σας. Εάν νιώθετε ευχάριστα για τους ώμους σας, αφήστε τους σε κοινή θέα.

Dont’s για το νυφικό φόρεμα

Αποφύγετε ένα φόρεμα σε χυτή γραμμή. Το μακρόσυρτο, λιτό σχέδιό του μπορεί να τραβήξει την προσοχή στην κοντή τάλια.

Η συντακτική ομάδα του τέλειος γάμος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.