Αρχική » Μόδα » Νυφικό » Νυφικός οδηγός του Τέλειος Γάμος
οδηγός νυφικού

Νυφικός οδηγός του Τέλειος Γάμος

Την ημέρα του γάμου σας, θέλετε να φαίνεστε υπέροχη και εντυπωσιακή και συγχρόνως να αισθάνεστε άνετα. Αυτό σημαίνει ότι το νυφικό σας φόρεμα θα προσαρμοστεί στα μέτρα σας, χωρίς ζάρες και τραβήγματα.

Αν και οι πρόβες είναι ένα σημαντικό μέρος αυτής της διαδικασίας, η ανακάλυψη του κατάλληλου στυλ νυφικού για το σωματότυπό σας και την προσωπικότητά σας, θα πρέπει να γίνει προτού ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς.

Αρχικά, μάθετε ποιες είναι οι βασικές νυφικές γραμμές, και τι στυλ ταιριάζει καλύτερα στο σωματότυπό σας. Μόλις επιλέξετε το νυφικό των ονείρων σας και το παραγγείλετε, θα έχετε μια συνεργασία με τον οίκο νυφικώνγια τις νυφικές πρόβες, μέχρι την γαμήλια ημέρα.

Επιλέξτε την γραμμή του νυφικού σας

Όλα τα νυφικά ανήκουν σε μία από τις τέσσερις γραμμές που ακολουθούν:

Φαρδιά γραμμή

Η πιο παραδοσιακή από όλες τις κατηγορίες, η φαρδιά γραμμή απεικονίζει ένα εφαρμοστό μπούστο, το οποίο ενώνεται με μια εντυπωσιακή, φαρδιά φούστα.

Αμπίρ γραμμή ή αυτοκρατορική

Η σφραγίδα της αμπίρ γραμμής είναι η ψηλή μέση της (ακριβώς κάτω από το στήθος), που ακολουθείται από μια χυτή φούστα.

Aλφα γραμμή (A γραμμή) ή πριγκιπική

Μια άλφα γραμμή χαρακτηρίζεται από τις κάθετες γραμμές που φαίνεται να ξεκινούν από τους ώμους και να καταλήγουν μέχρι κάτω σε μια φαρδιά φούστα, δημιουργώντας το σχήμα “A”.

Στενή γραμμή

Η στενή ή ριχτή γραμμή διαγράφει και ακολουθεί την γυναικεία σιλουέτα.

Τα dos και dont’s για τον σωματότυπό σας

Όλες θα θέλαμε κάποια σημεία του σώματός μας να τα αλλάζαμε, αν μπορούσαμε. Αφού όμως δεν μπορούμε, υπάρχουν πολλές λύσεις για να κολακέψουμε την σιλουέτα μας και να είμαστε κομψές και εκθαμβωτικές νύφες. Εξάλλου, σκεφτείτε ότι ο αγαπημένος σας έτσι σας ερωτεύτηκε και σας ζήτησε να παντρευτείτε! Το πιο βασικό, λοιπόν, είναι να έχετε αυτοπεποίθηση, να αισθάνεστε όμορφα με την εικόνα σας και τον εαυτό σας, να σκέφτεστε θετικά και με τις συμβουλές του Τέλειος Γάμος, θα ανακαλύψετε το ιδανικό ύφος για τον σωματότυπό σας.

Είσαστε μικροκαμωμένη νύφη (μινιόν)

Dos νυφικού φορέματος: Είναι καλύτερο να ακολουθήσετε την απλότητα. Ένα χυτό ή ένα στενό νυφικό ή ένα νυφικό σε άλφα γραμμή είναι οι καλύτερες επιλογές, αφού αυτές οι γραμμές αναδεικνύουν την σιλουέτα σας. Προτιμήστε ντεκολτέ που θα τονίζουν τη θηλυκότητά σας, όπως στράπλες ή μανίκι στο πλάι έτσι ώστε να μένουν ακάλυπτοι οι ώμοι.

Dont’s νυφικού φορέματος: Αποφύγετε νυφικά με τεράστιες φούστες και βαριά υφάσματα, μέσα στα οποία θα χωθείτε και θα φαίνεται σας να μην φοράτε εσείς το νυφικό, αλλά το νυφικό εσάς.

Είστε πάρα πολύ αδύνατη νύφη

Dos νυφικού φορέματος: Με ένα φαρδύ νυφικό θα μοιάζετε σαν μια πανέμορφη μπαλαρίνα. Είναι μια πολύ θηλυκή γραμμή που θα προσδώσει ισορροπία στην εξωτερική σας εμφάνιση. Δοκιμάστε μια πολύ ανοιχτή πλάτη ή ένα εντυπωσιακό ντεκολτέ. Αλλά και η χυτή γραμμή είναι ιδανική για την σιλουέτά σας.

Donts νυφικού φορέματος: Εάν ανησυχείτε για το καρέ σας, μήπως διαγράφονται τα κόκκαλα του στέρνου σας, μην επιλέξετε ανοιχτό ντεκολτέ, αλλά κλειστό με παρτούς ώμους. Και αν έχετε ανύπαρκτο στήθος, αποφύγετε ένα μπούστο κατασκευασμένο από σκληρό και άκαμπτο ύφασμα και υλικό.

Είστε νύφη με ανοιχτή λεκάνη (σχήμα – αχλάδι)

Dos νυφικού φορέματος: Ένα στράπλες, φαρδύ νυφικό θα καλύψει το κάτω μέρος του σώματός σας και θα επικεντρωθεί στο καλύτερο, επάνω μέρος. Ένα ντεκολτέ ανοιχτό με μανίκια κοντά ή μακριά, αφήνοντας τους ώμους ακάλυπτους, ανοίγει τις πλάτες και θα υπάρχει περισσότερη αναλογία στο επάνω με το κάτω μέρος του σώματός σας.

Donts νυφικού φορέματος: Μια χυτή γραμμή δεν θα σας κολακεύει, και ένα V(βε) ντεκολτέ θα οδηγεί τα μάτια προς τα κάτω, όπου εσείς δεν θέλετε να πάνε.

Είστε νύφη με ανοιχτή πλάτη

Dos νυφικού φορέματος: Αφήστε σε κοινή θέα τους ώμους σας, φορέστε στράπλες φορέματα και ανοιχτά ντεκολτέ. Επιλέξτε ένα στενό μπούστο, το οποίο θα τονίζει τη μέση σας και θα δημιουργεί καμπύλες (σχήμα – κλεψύδρας).

Donts νυφικού φορέματος: Η προσπάθεια να κρυφτούν οι ώμοι σας δεν συστήνεται, παράγει μερικές φορές το αντίθετο αποτέλεσμα, όπως και τα μανίκια που πέφτουν στο πλάι, τα οποία ανοίγουν τις πλάτες, κάτι που εσείς δεν χρειάζεστε.

Είστε νύφη με μεγάλο στήθος και καμπύλες (σχήμα – κλεψύδρα)

Dos νυφικού φορέματος: Προβάλετε τη θετική πλευρά, τονίζοντας όμορφα το στήθος σας, και συγχρόνως τη θηλυκότητά σας, με ένα εντυπωσιακό μπούστο. Ή μειώστε τις καμπύλες φορώντας το κατάλληλο εσώρουχο, το οποίο θα σας μαζεύει. Για να υπάρχει ισορροπία συνδυάστε το μπούστο με μια φαρδιά φούστα.

Donts νυφικού φορέματος: Προσέξτε μην περάσετε την λεπτή γραμμή μεταξύ της θηλυκότητας και της προκλητικότητας. Επικεντρωθείτε στο πρόσωπό σας. Αποφύγετε ένα εντυπωσιακό περιδέραιο, πάνω στο οποίο θα πέσουν όλα τα βλέμματα και κατ’ επέκταση θα φθάνουν στο στήθος.

Είστε ψηλή νύφη

Dos νυφικού φορέματος: Οι ψηλές γυναίκες είναι υπέροχες με οποιοδήποτε νυφικό, από το ριχτό φόρεμα (αν είστε πολύ αδύνατη) μέχρι την άλφα και την φαρδιά γραμμή. Τονίστε την θηλυκότητά σας και την σιλουέτα σας με ένα εφαρμοστό μπούστο και ένα ανοιχτό ντεκολτέ.

Donts νυφικού φορέματος: Αποφύγετε νυφικά κλειστά ως το λαιμό και μακριά μανίκια, γιατί προσθέτουν ύψος, όπως και οι κότσοι και οι τιάρες.

Είστε νύφη που δεν έχει εμφανή μέση

Dos νυφικού φορέματος: Η αμπίρ γραμμή έγινε για εσάς. Και ένα νυφικό φαρδύ το οποίο θα τονίζει τη μέση σας, θα σας χαρίσει μια ποθητή εμφάνιση.

Donts νυφικού φορέματος: Αποφύγετε τα χυτά και ριχτά φορέματα, τα οποία θα σας δείχνουν πιο μονοκόμματη, χωρίς καμπύλες.

Είστε νύφη με κοντή τάλια (δηλαδή είναι ψηλά η μέση σας)

Dos νυφικού φορέματος: Ένα νυφικό φόρεμα σε άλφα ή πριγκιπική γραμμή, το οποίο να εφαρμόζει ωραία στο μπούστο, ανοίγοντας βαθμιαία σε μια φαρδιά φούστα, θα επιμηκύνει κομψά την σιλουέτα σας και θα τονίσει την κορμοστασιά σας. Εάν νιώθετε ευχάριστα για τους ώμους σας, αφήστε τους σε κοινή θέα.

Donts νυφικού φορέματος: Αποφύγετε ένα φόρεμα σε χυτή γραμμή. Το μακρόσυρτο, λιτό σχέδιό του μπορεί να τραβήξει την προσοχή στην κοντή τάλια.

Η συντακτική ομάδα του τέλειος γάμος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.