οργάνωση γάμου και παράπονα που κάνουν οι καλεσμένοι organosi gamou parapona kalesmenoi

Τι μισούν οι καλεσμένοι του γάμου και της δεξίωσης; Πώς θα περάσουν ευχάριστα;

Όταν φωτογραφίζεστε χωρίς να νοιάζεστε για τον χρόνο. Μην σπαταλήσετε πολύ χρόνο για φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες είναι αυτό που θα σας θυμίζει για πάντα την ημέρα του γάμου σας και οι στιγμές που απαθανατίζονται μένουν “ζωντανές” για όλα τα επόμενα χρόνια. Βέβαια, όσο σημαντική και εάν είναι η φωτογράφηση τη μέρα του γάμου, πρέπει να έχει μια χρονική διάρκεια τέτοια, ώστε να μην ξεφύγει από λογικά πλαίσια, κάνοντας τους καλεσμένους να σας περιμένουν υπομονετικά, ενώ εσείς ποζάρετε “σαν να μην υπάρχει αύριο”. Γιατί υπάρχει “αύριο” και υπάρχει και η επιλογή του “Next day shooting”.

Αν επιθυμείτε να φωτογραφηθείτε σχεδόν με όλους την ημέρα του γάμου, τότε μοιράστε τουλάχιστον τον χρόνο καλύτερα. Ολοκληρώστε τις οικογενειακές φωτογραφίες στην εκκλησία μετά την τελετή και φωτογραφηθείτε με τους κολλητούς σας στην δεξίωση κάποια στιγμή, που οι υπόλοιποι καλεσμένοι θα διασκεδάζουν και θα περνούν ευχάριστα.

Και αν τρελαίνεστε για φωτογραφίες, τότε οργανώστε κάτι σχετικό με φωτογράφηση στη δεξίωση σας. Διαμορφώστε ένα σημείο για φωτογραφίες με την παρέα, τους συγγενείς, τους συναδέλφους. Φτιάξτε ένα photobooth και κάντε τη φωτογράφηση ένα διασκεδαστικό δρώμενο της βραδιάς. Έτσι κανείς δεν θα βαρεθεί κι εσείς θα έχετε άπειρο φωτογραφικό υλικό από την ανεπανάληπτη αυτή μέρα!

Όταν υπάρχει μεγάλη ουρά στο μπουφέ της δεξίωσης

Στην συζήτηση που θα κάνετε με τον μετρ για την διάταξη των τραπεζιών και του μπουφέ, εάν έχετε πολλούς καλεσμένους, θα πρέπει να σκεφτείτε καλά το setup του μπουφέ. Ίσως να πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι μπουφέδες και βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο το πώς θα είναι τοποθετημένοι, ώστε οι καλεσμένοι να μην χρειάζεται να περιμένουν πολύ μέχρι να σερβιριστούν και παράλληλα να φάνε όλοι περίπου την ίδια χρονική περίοδο. Επιμείνετε περισσότερο σε αυτό το θέμα. Εάν πάλι δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχετε έναν δεύτερο ή τρίτο μπουφέ, επιδιώξτε τουλάχιστον, ο ένας μπουφές που θα έχετε να είναι διπλός, δηλαδή να μπορούν οι καλεσμένοι να περνάνε και από τις δύο πλευρές.

Βεβαίως ο χώρος, ο επαγγελματισμός του προσωπικού, η πείρα του catering  καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία και την ταχύτητα του σερβιρίσματος των καλεσμένων. Είναι σημαντικό οι μετρ να διαχειρίζονται τον φόρτο και προσκαλούν ανά τραπέζι τους καλεσμένους για να σε περάσουν στον μπουφέ. Όπως είναι επίσης σημαντικό, ο μπουφές να ανεφοδιάζεται σε σωστούς χρόνους και να μη δημιουργούνται περιττές καθυστερήσεις.

Μην ξεχνάτε ότι η πείνα προκαλεί εκνευρισμό και σκοπός μας είναι να κρατάμε διαρκώς τους καλεσμένους μας ικανοποιημένους. Οπότε, αν η ενότητα του φαγητού στη δεξίωση είναι αψεγάδιαστη, θα γλυτώσουμε από πολλά παράπονα 😉

www.teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.