onomata_se_arithmous

Τι σημαίνει το όνομά σου σε … αριθμούς

Το θέμα μου για τη σημασία των ονομάτων το είδα να αναπαράγεται παντού. Χάρηκα για αυτό, αλλά λυπήθηκα, γιατί ουδείς ανέφερε από που το … έκλεψε. Δεν πειράζει. Μου αρκεί το ενδιαφέρον του κόσμου που εγώ εισέπραξα μέσω των μηνυμάτων σας.

Σήμερα θα αντιγράψω κι εγώ ένα θέμα άλλου συναδέλφου. Εγώ όμως θα πω από που το αντιγράφω, γιατί έτσι έχω μάθει και γιατί αυτό είναι το σωστό. Στο περιοδικό Beaute διάβασα λοιπόν προσφάτως το εξής ενδιαφέρον θέμα της συναδέλφου Ιουλίας Πιτσούλη:

Φως στη μυστηριώδη δύναμη των ονομάτων, ρίχνει η αριθμολογία, που ακολουθώντας την πυθαγόρεια αρίθμηση, μετατρέπει κάθε γράμμα σε αριθμό και αθροίζοντας όλα τα γράμματα μίας λέξης, βγάζει το σύνολο, τον περίφημο λεξάριθμο, που με τη σειρά του αντιστοιχεί με ορισμένες πολύ συγκεκριμένες ιδιότητες.

Σύμφωνα με την πυθαγόρεια αρίθμηση, τα γράμματα αντιστοιχούν στους εξής αριθμούς : Α=1, Β=2, Γ=3, Δ=4, Ε=5, Ζ=7, Η=8, Θ=9, Ι=10, Κ=20, Λ=30, Μ=40, Ν=50, Ξ=60, Ο=70, Π=80, Ρ=100, Σ=200, Τ=300, Υ=400, Φ=500, Χ=600, Ψ=700, Ω=800.

Πώς βρίσκεις τον λεξάριθμο του ονόματος σου

Για να βρεις τον λεξάριθμο που αντιστοιχεί στο όνομά σου, αθροίζεις τους επιμέρους αριθμούς των γραμμάτων και αθροίζεις επίσης και το τελικό αποτέλεσμα, ώστε να καταλήξεις σε μονοψήφιο αριθμό. Καταλήγοντας στο μονοψήφιο αριθμό του ονόματος που μας ενδιαφέρει, κοιτάμε στις επεξηγήσεις που ακολουθούν για να βρούμε τα χαρακτηριστικά με τα οποία συνδέεται ο κάθε αριθμός.

Τι σημαίνει αν ο λεξάριθμος του ονόματος είναι 1

Άτομο στο οποίο προέχει η λογική και ο παρορμητισμός. Διαθέτει ηγετικές ικανότητες και γοητεύεται από τα νέα ξεκινήματα και τις πρωτοποριακές ιδέες. Έχει έντονη προσωπικότητα, αλλά στην υπερβολή του, μπορεί να γίνεται εγωκεντρικό. Επειδή είναι πρωτοπόρο, συχνά έρχεται αντιμέτωπο με τη μοναξιά, καθώς προχωρά μπροστά με ορμή. Έχει μαχητικό πνεύμα, του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες και να ξεκινά νέα πράγματα, αρκεί να υπάρχει κάποιος να τα συνεχίσει για να ανακαλύψει νέους ορίζοντες. Δεν αντέχει τη μονοτονία, την ανία και οτιδήποτε συνηθισμένο. Είναι όμως πολύ ευαίσθητο στην κριτική και στη γνώμη των άλλων. Η ισχυρογνωμοσύνη του απαιτεί να γίνονται όλα με το δικό του τρόπο κι έτσι μπορεί να συμπεριφέρεται με αυταρχισμό κρατώντας μία στάση σαν να τα ξέρει όλα. Θα αναμειχθεί εύκολα με τον κόσμο, αλλά ποτέ δεν θα γίνει “ένας από τους πολλούς”.

Τι σημαίνει αν ο λεξάριθμος του ονόματος είναι 2

Σε αυτό το άτομο, προέχει το συναίσθημα. Το εκφράζει με τη μεγάλη του διάθεση για συντροφικότητα. Έχει πλούσια φαντασία και είναι πρόθυμο να αφοσιωθεί και να συνδεθεί βαθιά. Προτιμά κάποιος άλλος να έχει την πρωτοβουλία κι αυτό να ακολουθεί ή να συντροφεύει. Είναι συνεργάσιμο, αλλά μπορεί να γίνει έρμαιο των άλλων από φόβο μοναξιάς. Στην υπερβολή του, μπορεί να μετατρέψει την ευαισθησία σε ευθιξία, συναισθηματική ανασφάλεια και ενοχή. Κάτι που πρέπει να μάθει είναι να συνεργάζεται με άλλους, χωρίς να παραμελεί τις δικές του προσωπικές ανάγκες, ενώ είναι σημαντικό να μην παγιδεύεται στην αναποφασιστικότητα. Από την άλλη πλευρά, έχει τη μαγική ικανότητα να συμφιλιώνει αντιμαχόμενες πλευρές, ενώ στο σπίτι του όλοι νιώθουν εξαιρετική ζεστασιά. Παράλληλα, είναι καλός σύντροφος, πιστός, στοργικός και προσεκτικός στα οικονομικά.

Τι σημαίνει αν ο λεξάριθμος του ονόματος είναι 3

Πρόκειται για άτομο επικοινωνιακό με ισορροπία λογικής και συναισθήματος. Διαθέτει ευφράδεια και άνεση να διατυπώνει τις σκέψεις του. Λατρεύει το κουβεντολόι, τα τηλεφωνήματα, τα sms και τα e-mail, τόσο όσο και το να βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση και σε επαφή με κόσμο. Είναι κοινωνικό και πρόθυμο στις συναναστροφές. Μπορεί να ζει σε κατάσταση χαράς και ενθουσιασμού εμπνέοντας τους άλλους. Είναι κεφάτο, διασκεδαστικό άτομο και του αρέσει το φλερτ. Κάτι που δεν αντέχει είναι η κριτική. Στην υπερβολή του μπορεί να γίνει φλύαρο, δυσκίνητο ή αντίθετα, υπερκινητικό και να περνά διαστήματα απομόνωσης και άρνησης για επαφή με κόσμο. Έχει την τάση να σκορπίζει την ενέργειά του, παρ’ όλα αυτά έχει μία εκπληκτική ικανότητα να βρίσκεται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, ενώ είναι πολύ τυχερό με τα χρήματα και τις ευκαιρίες.

Τι σημαίνει αν ο λεξάριθμος του ονόματος είναι 4

Εδώ, το άτομο βάζει βάσεις και όρια. Ξέρει να εργάζεται με συνέπεια και πειθαρχία, ενώ πρόθυμα ακολουθεί τους κανόνες και δεσμεύεται από αυτούς. Γενικά δεν του αρέσει να κρατά εκκρεμότητες, αλλά μπορεί να καταλήγει σε αυτοπεριορισμό και βασανιστική υπευθυνότητα. Η ακεραιότητα και η τιμιότητά του είναι έμφυτες αρετές. Συχνά είναι τόσο προσγειωμένο που ίσως καταντά βαρετό. Το “πρέπει” είναι μία λέξη που χαρακτηρίζει έντονα τη ζωή του και καθώς σέβεται την τάξη, μπορεί να διατηρεί και την αναγκαία ρουτίνα της καθημερινότητας. Ξέρει την αξία του χρήματος και δεν το σπαταλά εύκολα, ενώ μπορεί να κάνει μεγάλες περικοπές επιδιώκοντας να αποκτήσει ένα δικό του σπίτι, μία δική του βάση. Ως σύντροφος είναι αξιόπιστος και αφοσιωμένος, ενώ συνήθως δεν ξοδεύει περισσότερα από όσα έχει. Επιπλέον, επειδή του αρέσει η τάξη τακτοποιεί πάντα ότι ανακατεύει.

Τι σημαίνει αν ο λεξάριθμος του ονόματος είναι 5

Η ελευθερία είναι η λέξη κλειδί για αυτό το άτομο. Ενδιαφέρεται για το χώρο του μεταφυσικού και τα μακρινά ταξίδια, αναζητώντας κάθε είδους ανοιχτούς ορίζοντες. Αγαπά την περιπέτεια, καθετί καινούργιο και απεχθάνεται την ανία και τη ρουτίνα. Η στάση του προς τη ζωή, εκφράζεται με ταχύτητα, ενθουσιασμό και επιθυμία να είναι ενήμερο για όλα, για αυτό κι αγαπά το διάβασμα. Δε φοβάται να γνωρίσει νέους ανθρώπους, νέες εμπειρίες και διαφορετικές κουλτούρες και καθώς αγαπά την ανεξαρτησία, είναι εντελώς απρόθυμο για δέσμευση. Όταν όμως πέσει στην υπερβολή, μπορεί η τάση για ελευθερία να μετατραπεί σε αυτοκαταστροφική φυγή και να εκφράσει μία στάση έλλειψης σεβασμού της ελευθερίας των άλλων. Σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε μία κατάσταση συνεχούς έντασης αλλά και σε ένα είδος νεανικότητας, ανεξάρτητα από την ηλικία του.

Τι σημαίνει αν ο λεξάριθμος του ονόματος είναι 6

Ο έρωτας, η οικογένεια, οι σχέσεις, έχουν μεγάλη σημασία για αυτό το άτομο. Αισθάνεται να ολοκληρώνεται μέσα από τις σχέσεις και έχει βαθιά ανάγκη για συντροφικότητα, συζυγική ζωή και συνύπαρξη. Το ιδανικό του είναι ένα λιμάνι – σπιτικό, όπου τα πάντα είναι όμορφα διακοσμημένα. Έχει την τάση να εξιδανικεύει το γάμο, το σύντροφό του και τις ερωτικές σχέσεις και βέβαια, είναι πρόθυμο να προσφέρει να φροντίσει και να αγαπήσει με πάθος. Παράλληλα, λατρεύει τα καταναλωτικά αγαθά, ιδίως αν έχουν να κάνουν με το σπίτι και τους αγαπημένους. Κάτι που έχει ανάγκη να μάθει είναι όχι μόνο να δίνει αλλά και να παίρνει γιατί συχνά παραμελεί τις δικές του ανάγκες, επιθυμώντας συνεχώς να φροντίζει και να υπηρετεί τους αγαπημένους του. Έχει επίσης την τάση να ανησυχεί υπερβολικά μπροστά σε οποιαδήποτε αλλαγή της ρουτίνας ή των συνηθειών του.

Τι σημαίνει αν ο λεξάριθμος του ονόματος είναι 7

Το άτομο εδώ έχει την ανάγκη να βρει απαντήσεις σε βαθύτερα υπαρξιακά ερωτήματα. Η ενδοσκόπηση, η αυτογνωσία και η ενασχόληση με τη φιλοσοφία το βοηθούν να εξελιχθεί και να γαληνέψει. Διαθέτει βαθιά ενόραση, παρατηρητικότητα και εσωτερική σοφία. Η απομόνωση, είτε είναι επιζητούμενη, είτε εντελώς ανεπιθύμητη. Γενικά όμως, είναι λιγομίλητο και δε νιώθει άνετα με τον πολύ κόσμο. Στη διάρκεια της ζωής του, θα περνά από περιόδους μοναξιάς ή αντίθετα θα βιώνει την έντονη εξάρτησή του, από την παρέα των άλλων. Παρ’ όλα αυτά, έχει την ανάγκη να κάνει πράγματα μόνο του, να ερευνά, να μελετά και να διαβάζει. Πολύ σημαντικό για αυτό είναι να βρίσκεται συχνά στην εξοχή, καθώς η επαφή με τη φύση το βοηθά να ισορροπήσει και το θεραπεύει. Για κάτι που δεν χρειάζεται να ανησυχεί είναι τα χρήματα, επειδή πάντα θα έχει, έστω τα στοιχειώδη.

Τι σημαίνει αν ο λεξάριθμος του ονόματος είναι 8

Εδώ, το άτομο έχει την ικανότητα να θέτει μακροπρόθεσμους στόχους και να αφοσιώνεται σε αυτούς. Είναι ισχυρογνώμων και επιβάλλει τους δικούς του κανόνες για το πως πρέπει να γίνονται τα πράγματα, κάτι που του επιτρέπει η θέση εξουσίας στην οποία συχνά βρίσκεται. Στην καλύτερη έκφρασή του, μπορεί να μετατραπεί σε παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για το περιβάλλον του. Ο κόσμος της ύλης το γοητεύει και συχνά ανοίγεται σε μεγάλες επιχειρήσεις. Στην υπερβολή του αποκτά έντονη προσκόλληση στα υλικά αγαθά ή κάνει σπατάλες μέχρι χρεοκοπίας. Μπορεί επίσης να έχει υπερβολική προσήλωση στο σεξ. Με τα χρόνια αποκτά αρκετά σύμβολα πλούτου, χρήμα, επιτεύγματα, επιτυχία και δύναμη. Είναι εξαιρετικός κριτής χαρακτήρων και συχνά παίζει το ρόλο του σοφού συμβούλου αν δεν έχει ξοδέψει τον εαυτό του στο κυνήγι του χρήματος και της δύναμης.

Τι σημαίνει αν ο λεξάριθμος του ονόματος είναι 9

Η ανάγκη για ολοκλήρωση είναι έντονη στο άτομο αυτό. Μόνο έτσι μπορεί να βρει την ειρήνη και να γαληνέψει. Συχνά αναλαμβάνει να ολοκληρώσει το έργο άλλων, καθώς έχει την ικανότητα να κλείνει ημιτελείς υποθέσεις και να φέρει εις πέρας τις αποστολές που του αναθέτουν ή που αναλαμβάνει οικειοθελώς. Είναι άτομο με βαθύ ανθρωπισμό και ανάγκη να βελτιώσει τον κόσμο. Νιώθει έντονη συμπόνια και κατανόηση και προσφέρει τον εαυτό του και την ενέργειά του στην υπηρεσία προς την ανθρωπότητα. Συχνά ζει σε έναν κόσμο γεμάτο ιδεαλισμό, αλλά με πολλά πρακτικά προβλήματα. Μπορεί να κάνει περιουσία και να τη χάσει πολλές φορές στη ζωή του. Αφοσιώνεται σε οικολογικές, ειρηνιστικές οργανώσεις και σκοπούς, αλλά διαθέτει και μία ασυνήθιστη ικανότητα να προσελκύει βοήθεια, ευκαιρίες επιτυχίας, χρήματα και καλοτυχία.

Διαβάστε για τη σημασία των ονομάτων σε μια σειρά άρθρων που θα βρείτε στα παρακάτω links

Η σημασία των ονομάτων σας

Σημασία ονομάτων (συνέχεια)

Ακόμη περισσότερα ονόματα και η σημασία τους

Για να μην ξεχνιόμαστε … κι άλλα ονόματα

Ονομάτων συνέχεια

Τι σημαίνει το όνομα σου σε αριθμούς (Μόλις το διαβάσατε)

Τι σημαίνει το όνομα Παναγιώτης; (Απάντηση σε αναγνώστρια)

Επεξηγήσεις ονομάτων

Για το www.teleiosgamos.gr
Μαρία Παύλου

mpavlou(@)teleiosgamos.gr


Η Μαρία Παύλου είναι μάχιμη Δημοσιογράφος εδώ και 20 συναπτά έτη. Έχει αρθρογραφήσει σε αθλητικές εφημερίδες και εδώ και αρκετά χρόνια εκπέμπει από τα δημοτικά ραδιοφωνικά κύματα του 9,84FM και στελεχώνει δυναμικά την δημοσιογραφική ομάδα του τηλεοπτικού σταθμού MEGA CHANNEL. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αγ. Παύλο στο κέντρο της Αθήνας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.